Flere toppspillere på sjokktap: – Jeg skulle vært favoritt | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Flere toppspillere på sjokktap: – Jeg skulle vært favoritt | Tennis-Norge

Flere toppspillere på sjokktap

SJANSE: Ekspertene mente Alexander Zverev kunne fått sjansen sin i US Open. Foto: AV Steven Pisano from Brooklyn, NY, USA [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Dag tre i US Open 2017 stod for flere overraskende resultater som sendte svært høyt seedede tidlig ut av turneringen.

Fjerdeseedede Alexander Zverev er et av de mest lovende talentene i ATP-sammenheng. 20-åringen som har vunnet fem titler i år, fikk det ikke til i Grand Slam-turneringen i New York. Tyskeren gikk nemlig på et sjokktap for kroatiske Borna Coric (nummer 61 i verden) i andre runde 1-3 med settsifrene 6-3, 5-7, 6-7 (1-7) og 6-7 (4-7).

– Jeg skulle vunnet det tredje settet, definitivt det fjerde. Det er opprørende fordi trekningen er ganske åpen i den nedre delen av tablået, og at jeg skulle vært favoritt der. Jeg spilte bare en veldig, veldig dårlig kamp. Det er uheldig, men det går bra, sa Zverev på pressekonferansen etter kampen.

Eurosports kommentator, Christer Francke, hadde Zverev som en liten underdog i forkant av US Open. Samtidig trakk eksperten frem at han fortsatt hadde tilgode å vise seg ordentlig frem i Grand Slam-sammenheng.

– Spillmessig har han vunnet mange turneringer og slått de beste mange ganger nå. Det burde vært litt duket for han med en god serve og hurtig spill som passer det raske underlaget i New York.

Spilleren som er en del av den kommende generasjonenen av tennisspillere, var tydelig opprørt over å ikke få ut potensialet sitt i Grand Slam-turneringen.

– Det er opprørende. Måten jeg spilte på var opprørende. Turnering så langt er skuffende for meg. Jeg vet at jeg kunne gjort noen store ting her, noe jeg ikke har gjort før, men det kommer jeg ikke til å gjøre nå. Det er så enkelt, fortalte Zverev.

Outsidere ute av turneringen
Åttendeseedede Jo-Wilfried Tsonga var en annen toppspiller som ble slått ut av turneringen på dag tre. Franskmannen tapte i strake sett for det 18 år gamle stortalentet Denis Shapovalov (69) med settsifrene 4-6, 4-6 og 6-7 (3-7).

Nick Kyrgios som var 14. seedet i turneringen, møtte også sin overmann natt til torsdag. Han ble slått av landsmann John Millman (235). Kyrgios ble av flere sett på som en outsider til å vinne turneringen. Australieren skal ha hatt problemer med skulderen under kampen.

I tillegg til A. Zverev, Tsonga og Kyrgios var det en fire andre seedede herrer som måtte pakke kofferten på dag tre. 19. seedede Gilles Muller, 22. seedede Fabio Fognini, 26. seedede Richard Gasquet og 27. seedede Pablo Cuevas tapte alle mot lavere rankede spillere.

De seedede damene røk én etter én
Kvinnenens singlekamper på dag tre foregikk heller ikke uten dramatikk. Hele syv seedede kvinner gikk på tap. Verst var det kanskje for den femteseedede danske jenta Caroline Wozniacki som tapte 1-2 mot Ekaterina Makarova (40) med settsifrene 2-6, 7-6 (7-5) og 1-6.

Dominika Chibulkova, Kristina Mladenovic, Anastasia Pavlyuchenkova, Shuai Peng, Anett Kontatveit og Mirjana Lucici-Baroni var de andre utslåtte seedede damene på dag tre.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...