Williams i tårer etter seier i Wimbledon

Venus Williams har hatt en mildt sagt turbulent oppladning til Wimbledon. Det fikk tårene til å presse på etter seieren i første runde.

Venus Williams har hatt en mildt sagt turbulent oppladning til Wimbledon. Det fikk tårene til å presse på etter seieren i første runde.

Den amerikanske 37-åringen var i juni innblandet i en bilkollisjon som førte til at en mann døde av skadene. Ifølge politiets rapporter tyder mye på at Williams har en del av skylden for ulykken. Nå risikerer hun å bli tiltalt for uaktsomt drap.

– Det finnes ikke ord som kan beskrive det, som hvor ødeleggende det er, og ja, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er bare,  sa Venus Williams, før hun begynte å gråte under pressekonferansen

Likevel stiller hun opp i Wimbledon, turneringen Williams tidligere har vunnet fem ganger, og det hele startet på en god måte for veteranen. I to sett slo nummer elleve i verden Elise Mertens med 7-6 (9-7), 6-4.

–Jeg vet ikke hva morgendagen vil bringe. Det er alt jeg kan si om det; det er det jeg har erfart, sa Venus Williams.

Kvitova med seier
Petra Kvitova har vunnet Wimbledon to ganger, senest i 2014. I desember i 2016 ble hun angrepet med kniv og stukket i hånda. Den tsjekkiske jenta måtte gjennom en karrierereddende operasjon og var tilbake i Roland Garros.

Med enda mer trening bak seg kan ikke Kvitova avskrives i årets Wimbledon. Det beviste hun også gjennom å vinne oppkjøringsturneringen i Birmingham. 27-åringen har lyst til å gjøre det bra og begynte Grand Slam-turneringen på en flott måte. Svenske Johanna Larsson ble slått 6-3, 6-4.

– Det føltes litt annerledes i dag. Jeg følte de støttet meg litt ekstra i dag. Det var veldig spesielt å føle energien fra publikum igjen. Den var der gjennom hele kampen, sa Kvitova etter seieren, ifølge The Telegraph.

Konta videre
Den britiske hjemmehåpet Johanna Konta, sjetteseedet i turneringen, tok en enkel seier i første runde. Su-Wei Heish, nummer 113 i verden, ble slått 6-2, 6-2. Også favorittene Simona Halep og Elina Svitolina tok seg videre.

Semifinalisten fra Australian Open, 26.-seedede Marjana Lucic-Baroni, måtte derimot se seg slått i første runde. Den kroatiske jenta tapte 3-6, 7-5, 6-8 for tyske Carina Witthöft,

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788