Jacob Eskeland

Tre nordmenn i kvalifiseringsfinale i Futures-turnering

Tre norske unggutter har muligheten til å vinne kvalifiseringsfinalen i en Futures-turnering i Finland.
Jacob Eskeland videre i Finland. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Tre norske unggutter har muligheten til å vinne kvalifiseringsfinalen i en Futures-turnering i Finland.

Nordmennene Johannes Foss Abrahamsen, Jacob Eskeland, Eirik Grøner, Sebastian Hawken og Fredrik Moe har lagt siste oppkjøringsuke før NM til en Futures-turnering i Finland. Tre av disse tok seg lørdag videre fra første kvalifiseringsrunde.

Hawken er den eneste rangerte av disse spillerne og har dermed blitt seedet som nummer tre. 21-åringen er derimot i ferd med å miste plassen på verdensrankingen om han ikke tar et poeng snart. I lørdagens kamp møtte han det urangerte wildcardet Matias Jarvi. Nordmannen vant 7-6 (7-4), 7-5.

Også Eskeland og Grøner tok seg videre. Førstnevnte møtte den urangerte briten Piers Foley. Det endte i seier 6-4, 7-6 (8-6). Grøner slo på sin side finske Patrick Christopher Stenfors overlegent 6-0, 6-1. Foss Abrahamsen tapte 2-6, 2-6 for femteseede Verneri Tuomi, nummer 1864 i verden, mens Moe ble slått 4-6, 2-6 av Boris Sorkin.

I kvalifiseringsfinalen venter trolig tøffere motstand for alle de tre nordmennene. Hakwen møter urangerte Alex Hedman, Eskeland møter Foss Abrahamsens overmann, Tuomi, og Grøner møter urangerte Sam Taylor som har en besteplassering som nummer 1408 i verden fra 2015.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788