Casper Ruud

Svimmel Ruud måtte gi seg mot Paul

Casper Ruud spilte lenge en meget god kamp i ATP 500-turneringen i Washington, men plutselig spilte varmen nordmannen et puss.
Casper Ruud i Båstad. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Casper Ruud spilte lenge en meget god kamp i ATP 500-turneringen i Washington, men plutselig spilte varmen nordmannen et puss.

Den norske unggutten var tilbake på hard court etter for det meste å ha prioritert spill på grus i år. Ruud begynte året med turneringer på hard court som forberedelse til Australian Open i slutten av januar. Etterpå har han kun spilt en Challenger-turnering, ATP 1000-turneringen i Miami og Davis Cup-kamper på dekket, sist i april.

Denne prioriteringen har Ruud hatt for å spille seg inn topp 100, men resultatene har ikke gått helt veien i det siste. Nå har forberedelsene til det neste store målet, US Open i slutten av august, startet, noe som begynte veldig lovende.

Solid spill
Ruud fikk riktig nok en tøff start, men kjempet godt og viste god psykisk styrke mot Tommy Paul. Amerikaneren er 225 på ATP-rankingen, noe som er i nærheten av hans beste plassering i karrieren, mye takket være en Futures-seier, en semifinale i en Challenger-turnering og en kvartfinale i en ATP 250-turnering den siste måneden.

Dermed var det forventet at Ruud skulle få et tøft oppgjør mot en spiller i form, og det fikk han. 18-åringen måtte nemlig avverge to breakballer allerede i sitt første game, men reddet seg inn og spilte seg etter hvert inn i kampen. På 2-2 fikk Snarøya-gutten to breakballer uten å utnytte dem, men på 4-3 fikk norgesmesteren to nye breakballer og brøt på det andre forsøket. Ruud vant sett nummer en 6-3.

I det andre settet var ikke Ruud helt på fra start av. Paul vant enkelt sitt første servegame og brøt deretter Ruud. Nordmannen klarte derimot å hente seg inn og brøt tilbake umiddelbart. Settet fortsatt jevnt, men på 5-4 fikk Paul en break- og settball, men Ruud reddet seg inn med en glimrende serve og vant gamet til slutt.

Tilsyn
På 6-5 for Paul måtte Ruud ha medisinsk tilsyn. Unggutten virket ikke skadet, men så ut til å slite med varmen og fikk en ispose for å kjøle seg ned. I sitt siste servegame i settet virket nordmannen preget og Paul brøt til 7-5. Dermed ble det er tredje sett.

Ruud fikk også medisinsk tilsyn mellom andre og tredje sett og var lenge av banen. Han kom til slutt på banen, men var tydelig preget og etter å ha havnet under 0-3 måtte nordmannen gi seg. Ifølge manager Venke Aure skal Ruud ha vært svimmel og bekrefter at varmen skal være årsaken.

Ruud taklet overgangen fra grus til hard court glimrende. Unggutten virket veldig på og fant tidlig flyten. På egen serve spilte stjerneskuddet meget godt og satte flere flotte vinner, i tillegg til å vise solid spill på backhandsiden gjennom hele kampen. Kun varmen hindret et jevnt resultat.

Viktig seier
Seieren mot Paul ville vært viktig for Ruud. Unggutten ville fått 20 ATP-poeng for å ta seg videre i turneringen i den amerikanske hovedstaden. Rankingmessig ville det gitt en liten klatring, men samtidig mister talentet poeng fra en Futures-seier om to uker.

Avansement ville også gitt Ruud en stor, men positiv utfordring i andre runde. Da hadde franske Lucas Pouille vært motstander. Den sjuendeseedede franskmannen er nummer 17 i verden og var senest i mai nummer 13. I fjor var 23-åringen i kvartfinale i både Wimbledon og US Open. Aldri tidligere har i så fall Ruud møtt en høyere rangert spiller.

Neste turnering for Ruud er en ATP Challenger-turnering i Aptos i neste uke.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788