Melanie Stokke

Stokke røk ut i jevn duell i Budapest

Melanie Stokke spilte en god kamp, men måtte se seg slått i andre runde av 100.000-dollarsturneringen i Budapest.

Melanie Stokke spilte en god kamp, men måtte se seg slått i andre runde av 100.000-dollarsturneringen i Budapest.

Den norske 20-åringen spilte tirsdag en glimrende kamp da hun slo nummer 119 i verden, Mayrna Zanevska og tok seg videre til andre runde.

Onsdag ventet nok en tøff utfordring i Kateryna Kozlova, nummer 160 i verden. Den ukrainske jenta var i oktober i 2016 nummer 89 og bare for noen dager siden vant 23-åringen en 60.000-dollarsturnering i Roma. I tillegg gikk hun gjennom tre kvalifiseringskamper og nådde hovedrunden i Roland Garros nylig.

Hadde muligheter
Likevel klarte Stokke å gi Kozlova hard motstand. Det første settet var jevnt, men Kozlova fikk det første bruddet til 4-3. Stokke brøt derimot tilbake til 4-4. På 5-5 brøt Kozlova igjen og holdt egen serve etterpå, dermed vant hun settet 7-5. Stokke hadde en breakball på 5-6.

I det andre settet havnet Stokke under 2-4, men slo tilbake og ledet 5-4. Også i dette settet på 5-5 ble Stokke brutt, og igjen holdt Kozlova påfølgende serve. Den ukrainske motstanderen vant oppgjøret med 7-5 i sett nummer to.

Stokke vil nok trolig si seg godt fornøyd med utbyttet gjennom fire kamper i Budapest og var etter tirsdagens kamp glad for å ha brutt en barriere.

Klatring
Plassen i andre runde vil også gi Stokke en solid klatring på WTA-rankingen. Oslo-jenta vil trolig bli nummer 290 på neste ranking – en klatring på 29 plasser og ny bestenotering.

I neste uke spiller Stokke en 80.000-dollarsturnering i Olomouc. Der spiller også Ulrikke Eikeri og turneringens best rangerte spiller er Kristyna Pliskova, nummer 44 i verden.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788