Melanie Stokke

Stokke med enormt comeback i sensasjonell seier – tok karrierens største skalp: – Jeg er stolt

Melanie Stokke vant mot nummer 119 i verden og er videre til andre runde i 100.000-dollarsturneringen i Budapest.

Melanie Stokke vant mot nummer 119 i verden og er videre til andre runde i 100.000-dollarsturneringen i Budapest.

– Jeg er veldig stolt over meg selv for at jeg har kommet gjennom tre kvalifiseringskamper og fortsetter å heve meg selv. Det er moro. Jeg er også forkjølet, og fredag pustet og pestet jeg, men tok meg sammen og kjempet med meg selv. Det plager meg ikke så mye nå, men høres på stemmen fortsatt, sier Stokke til Tennis-Norge etter seieren.

Den norske 20-åringen kvalifiserte seg mandag for første gang til en 100.000-dollarsturnering. Stokke har en gang tidligere spilt en turnering på nivået, men da gikk hun direkte inn i hovedrunden og tapte i første runde.

Dermed er nok en barriere brutt. For litt over to uker siden tok hun seg til sin første finale i en 25.000-dollarsturnering og nå er Stokke altså klar for andre runde i en 100.000-dollarsturnering. Denne typen turnering kan sammenlignes med en Challenger-turnering for herrene. Turneringens best rangerte spiller var nemlig Christina McHale, nummer 60 i verden.

Utrolig comeback
Stokke har tidligere i karrieren ikke møtt mange spillere med samme ranking som motstander, sjetteseedede Maryna Zanevska. Den belgiske jenta er nummer 119 i verden med en besteplassering som nummer 107 fra 2013.

For litt under en måned siden slo 23-åringen for eksempel Kurumi Nara, nummer 94 i verden. I Roland Garros-kvalifiseringen var Zanevska i kvalifiseringsfinale og spilte svært jevnt mot Petra Martic. Alle de tre settene gikk til tiebreak, men belgieren tapte til slutt. Martic gikk senere til fjerde runde i turneringen, noe den kroatiske jenta også gjorde i Wimbledon.

– Jeg har spilt noen turneringer på dette nivået i Asia, og jeg så at det ikke var så stor forskjell. Jeg har sett henne gå gjennom mye av det samme turneringsprogrammet som meg, så jeg var ikke redd, sier Stokke.

Men det var Zanevska som startet best. Det så egentlig ut som om 23-åringen skulle ta en enkel seier. Det var lite som stemte for Stokke i det første settet, som ble knust hele 0-6, men Oslo-jenta var ikke i nærheten av å gi opp av den grunn.

–Da var det hun som fikk diktere. Jeg slo ikke ordentlig på ballen. Hvis jeg ikke presterer godt nok får hun ut toppnivået, som er veldig høyt – uten tvil, sier Stokke, som så gjorde en taktisk endring.

Det førte til at Nordstrand-spilleren slo grusomt tilbake. Stokke hevet spillet sitt, samtidig som det ikke fløt like bra for motstanderen, som gikk fra null til fire dobbeltfeil i det andre settet. Stokke dundret derimot på og vant settet 6-3, etter strålende spill, både defensivt og offensivt.

– Jeg spilte taktisk smart. Hun hadde en fantastisk forehandscross, så jeg gjorde en taktisk endring som ikke tillot henne å bruke den lengre, sier Stokke.

I det tredje settet fortsatte Stokke i samme stil. Talentet fra Norge var suveren mot en frustrert Zanevska og vant kampen med 6-1. Den høyest rangerte spilleren Stokke hadde slått tidligere var Lesley Kerkhove, som da var nummer 176 i verden.

14 poeng
Seieren over Zanevska er også svært gunstig poengmessig på WTA-rankingen. En plass i andre runde gir 14 poeng. En semifinaleplass i en 25.000-dollarsturnering gir til sammenligning 18 poeng.

Det er også muligheter for mer. I andre runde venter Kateryna Kozlova, nummer 160 i verden, men med en besteplassering som nummer 89 fra oktober i 2017.  Nylig vant den ukrainske jenta en 60.000-dollarsturnering i Roma.

– Alt kan skje. Jeg skal fortsette å være fryktløs. Kjøre på, så for det ta med så langt som det gjør. Jeg tar en kamp om gangen, skal være taktisk smart og slå på ballen. Mulighetene er der, avslutter Stokke.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788