tennisnett

Slovaker sjokkerte tsjekkisk stjerne: – Jeg er målløs

Magdalena Rybarikova stod for torsdagens største overraskelse i Wimbledon med å slå ut tredjeseedede Karolina Pliskova.

Magdalena Rybarikova stod for torsdagens største overraskelse i Wimbledon med å slå ut tredjeseedede Karolina Pliskova.

Rybarikova er rangert som nummer 87 i verden, men avsluttet 2016 på 154.-plass på grunn av en kneoperasjon. Hennes beste plassering er derimot en 31.-plass fra 2013.  28-åringen har spilt på seg selvtillit på gress i oppkjøringen gjennom å vinne to 100.000-dollarsturneringer, men likevel var det overraskende at den slovakiske jenta slo ut Pliskova.

På 33 Grand Slam-turneringer før årets Wimbledon har Rybarikova nemlig bare tatt seg videre til tredje runde tre ganger. Pliskova ble nummer to i fjorårets US Open, var kvartfinalen i årets Australian Open og semifinale i Roland Garros. I London ble det derimot en tidlig slutt.

– Jeg er målløs. Det er spesielt, helt utrolig. Det var veldig vanskelig å spille mot Pliskova. Jeg hadde ikke så mye selvtillit før kampen, sa Rybarikova etter kampen, ifølge BBC.

Pliskova er ikke den eneste tsjekkiske spilleren som har røket ut av Wimbledon på damesiden. Også søsteren Krystyna røk ut onsdag, det samme gjorde Petra Kvitova. Torsdag led Lucie Safarova samme skjebne.

Muguruza imponerte
Roland Garros-vinneren fra 2016, Garbine Murgurza, har fått en fin start på Wimbledon. Den spanske jenta røk ut allerede i andre runde i fjor etter å ha blitt nummer to året før. I årets turnering er hun videre til tredje runde etter å ha slått Yanina Wickmayer 6-2, 6-4 torsdag, et identisk resultat som i første runde mot Ekaterina Alexandrova.

En som måtte slite langt mer var Agnieszka Radwanska, som tidligere har vært i to semifinaler og en finale i Wimbledon, fikk en tøff kamp i andre runde, men trakk til slutt det lengste strået. Den polske jenta vant 5-7, 7-6 (9-7), 6-3 over Christina McHale.

Også to av storfavorittene, Caroline Wozniacki og Angelique Kerber tok seg videre i turneringen. Wozniacki vant 6-3, 6-4 over Tsvetana Pironkova, mens Kerber slo Kirsten Flipkens 7-5, 7-5.

Skrekkskade
En trist situasjon oppstod i oppgjøret mellom Sorana Cristea og Beathanie Mattek-Sands. Duoen var i gang med det tredje settet da Mattek-Sands skadet seg stygt gjennom en vridning i kneet. Den amerikanske jenta fikk behandling på banen i 20 minutter, for så å bli hastet til sykehuset.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788