Stanislas Wawrinka

Sjokkåpning i Wimbledon

Stanislas Wawrinka ble sjokkert i første runde, mens en skade hindret Nick Kyrgios i Wimbledon.
Stanislas Wawrinka røk ut.

Stanislas Wawrinka ble sjokkert i første runde, mens en skade hindret Nick Kyrgios i Wimbledon.

Wawrinka har vunnet Australian Open, Roland Garros og US Open iløpet av karrieren, men i Wimbledon har sveitseren slitt. Foran årets utgave var to kvartfinaler det beste han hadde og heller ikke år blir hans år.

Den sveitsiske tennisstjerna møtte russiske Danil Medvedev, nummer 43 i verden. 21-åringen fra Russland har flere gode resultater, men Wawrinka var likevel favoritt. At den unge russeren skulle vinne 6-4, 3-6, 6-4, 6-1 over den femteseedede spilleren var langt fra forventet.

Også Nick Kyrgios klarte ikke å ta seg videre. Australieren slet med en skade og måtte trekke seg etter å ha tapt de to første settene. Dermed gikk Pierre-Hugus Herbert videre til andre runde. 31.-seedede Fernando Verdasco tapte for Kevin Anderson.

Murray og Nadal videre
Andy Murray har slitt med skade i forkant av turneringen, men meldte seg søndag klar for kamp. Det viste briten at han var med å vinne 6-1, 6-4, 6-2 over kvalifiseringsspilleren Alexander Bublik, nummer 135 i verden.

– Jeg følte meg veldig bra. De siste dagene har jeg følt meg bedre for hver dag. Det er åpenbart litt annerledes å spille kamp; intensiteten er høyere og adrenalinet pumper. Jeg synes jeg gjorde det ganske bra til å være første kamp, ifølge Wimbledons hjemmeside.

Også Rafael Nadal tok en oppskriftsmessig seier i første runde. Spanjolen, som er en av de store favorittene, møtte australske John Millman, nummer 137 i verden. 31-åringen vant 6-1, 6-3, 6-2 på under to timer i hans første kamp etter Roland Garros-tittelen.

– Det var en positiv kamp for meg, en god start. Jeg er videre til andre runde, noe som er veldig viktig for meg. Og jeg er glad fordi jeg har ikke vunnet mange kamper her de siste årene, sa Nadal etter kampen, ifølge ATPs hjemmeside.

Cilic og Nishikori videre
Japanske niendeseedede Kei Nishikori tok seg enkelt videre til andre runde. Japaneren slo Marco Cecchinato, nummer 102 i verden, 6-2, 6-2, 6-0.

Sjuendeseedede Marin Cilic slo den sterke tyskeren Phillip Kohlschreiber i tre sett. Kroaten vant 6-4, 6-2, 6-3.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788