Casper Ruud

Ruud toppseedet for første gang

Casper Ruud møter en lavt rangert kvalifiseringsspiller i sin første turnering på ATP Challenger-nivå som førsteseedet.
Casper Ruud med gode muligheter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud møter en lavt rangert kvalifiseringsspiller i sin første turnering på ATP Challenger-nivå som førsteseedet.

Mens mange spillere har prioritert gress den siste tiden og Wimbledon, spiller Ruud en Challenger-turnering på grus i tyske Marburg denne uka. Det gjør han for å nå planen om å komme topp 100 i verden, og dermed få direkte innpass i hovedrunden i US Open i september.

Dette har også ført til at Ruud er førsteseedet på Challenger-nivå for første gang i karrieren. Det betyr som regel, på papiret, enklere motstand i de første rundene, og trolig har 18-åringen vært heldig med trekningen i den første runden.

Der møter nemlig Ruud den tyske kvalifiseringsspilleren Tim Pütz. 29-åringen er nummer 464 i verden og på veien til hovedrunden slo tyskeren ut nummer 772 i verden, Lucas Gomez, og Artem Smirnov, nummer 550 i verden. Pütz har på sitt beste vært nummer 163 i verden i 2015 og har kvalifisert seg til Grand Slam-turneringene to ganger.

I en eventuell andre runde møter Ruud enten Attila Balazs, nummer 174 i verden, eller Yannick Hanfmann, nummer 173 på ATP-rankingen

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788