Casper Ruud

Ruud tapte for tsjekker i Polen

Casper Ruud spilte til tider meget sterkt, men Zdenek Kolar forsvarte seg enda bedre og slo nordmannen ut av Challenger-turneringen i Poznan.

Casper Ruud spilte til tider meget sterkt, men Zdenek Kolar forsvarte seg enda bedre og slo nordmannen ut av Challenger-turneringen i Poznan.

Unggutten fra Norge fra problemer mot en tsjekkisk spiller som forsvaret seg ypperlig mot Ruuds forehand i andre runde av Challenger-turneringen.

Motstander Kolar er nummer 247 i verden på ATP-rankingen, men er enda bedre i double med en ranking som nummer 164. I forrige uke vant 20-åringen en Futures-turnering i Polen, noe han også gjorde i begynnelsen av juni.

Ruud fikk en dårlig start på oppgjøret mot Kolar og ble tidlig brutt. Nordmannen måtte også redde tre breakmuligheter senere i settet. Selv fikk 18-åringen en breakmulighet og utnyttet den. Dermed gikk den første settet til tiebreak. Tiebreaket ble jevnt og skiftet, men til slutt stakk Kolar av med seieren 7-5 i tiebreaket.

I det andre settet var Ruud lenge best. Snarøya-gutten var flere ganger nære ved å bryte, blant annet på 1-1, men Kolar skjerpet seg når det gjaldt som mest. Tsjekkeren reddet hele åtte breakballer i settet og på 5-4 fikk 20-åringen selv muligheten da han gikk opp til 40-15. Ruud reddet den første, men klarte ikke å avverge den andre, og Kolar vant kampen med 6-4 i det andre settet.

Ruud fikk til tider spiller som han ville. Norgesmesteren styrte spillet og dikterte tempoet, men Kolar viste svært gode takter. Tsjekkeren hentet opp flere gode slag fra Ruud og klarte selv å styre mange av dem i umulige posisjoner for Ruud. Kolar viste også mental styrke ved å avverge såpass mange breakballer i sett nummer to.

I neste uke reiser Ruud til USA for å omstille seg til hard court og starte satsningen mot US Open, men først spiller han kvalifisering til ATP 500-turneringen i Hamburg denne helga. Fra 29. august spiller han en ATP 500-turnering i Washington.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788