Casper Ruud

Ruud satser for fullt mot US Open

Casper Ruud prioriterer knallhardt mot Grand Slam-turneringen US Open og går glipp av norgesmesterskapet i tennis.

Casper Ruud prioriterer knallhardt mot Grand Slam-turneringen US Open og går glipp av norgesmesterskapet i tennis.

Fra 4. august starter kvalifiseringen til norgesmesterskapet i tennis. Mesterskapet går uten regjerende mester Casper Ruud på herresiden. Unggutten skal nemlig spille en ATP 500-turnering i Washington på hard court fra 29. juli.

– Det er et main draw med 48 spillere. Casper kom rett inn i hovedrunden på ranking, sier manager Venke Aure til Tennis-Norge.

I Washington kan Ruud møte spillere som Kei Nishikori, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Juan Martin del Potro og Gilles Müller.

Kanskje hovedrunde
Turneringen er et steg i satsningen mot det neste store turneringsmålet, US Open, der hovedrunden går fra 28. august til 10. september.

– Casper kommer ikke til å spille NM i år. Han prioriterer hard court og US Open, sier Aure.

Om det blir kvalifisering eller en direkte plass i hovedrunden er usikkert. Listen over spillere som får en plass i hovedrunden ble offentliggjort denne uken, og foreløpig er ikke nordmannen inne i hovedrunden med sin 109.-plass. Det kan fortsatt likevel skje om fem spillere trekker seg før kvalifiseringen.

– Det er lite håp, men en meget liten mulighet, mener Aure.

Poengene Ruud tar denne uken i Poznan blir dermed ubetydelig når det gjelder en plass i US Open. Nordmannen har sagt at det var et mål og sikre seg en plass topp 104 før den tid. Kanskje kan Snarøya-gutten slippe seg enda mer fri på banen etter at denne fristen er passert.

Penger
Uansett kan en deltakelse i US Open være svært lukrativ. Unggutten har for det meste spilt på grus i år, men imponerte i kvalifiseringen til Australian Open og ble kun hindret av Reilly Opelka med harde server.

Bare å være i første kvalifiseringsrunde gir en fin pengesum. Alle som spiller i kvalifiseringen får 45.000 norske kroner. Å nå hovedrunden gir nærmere 350.000 kroner med dagens kurs. Dette svekker også Ruuds sjanser til å komme inn i hovedrunden. Det spekuleres i om flere spillere velger å stille opp i turneringen selv om de er halvskadet bare for å få pengene. De trekker seg litt ut i første kamp.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788