Casper Ruud

Ruud med oppskriftsmessig seier i variabel kamp

Casper Ruud ble sjokkert fra start av, men hadde til slutt få problemer med å ta seg videre til andre runde i ATP Challenger-turneringen i Marburg.
Casper Ruud spiller i Tyskland. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud ble sjokkert fra start av, men hadde til slutt få problemer med å ta seg videre til andre runde i ATP Challenger-turneringen i Marburg.

Den norske 18-åringen fikk på papiret en enkel trekning i kvalifiseringsspilleren Tim Pütz. 29-åringen er nummer 464 i verden og har på sitt beste vært nummer 163 i verden i 2015. To ganger har tyskeren kvalifisert seg for Grand Slam-turneringene.

Kanskje undervurderte førsteseedede Ruud motstanderen fra start av, for Pütz gikk hardt ut og brøt nordmannen på første forsøk. De tyske hjemmehåpet holdt også egen serve, men så begynte problemene.

Opp og ned
Ruud våknet og forbedret spillet. Unggutten fra Norge overbeviste stort i resten av settet og vant de neste seks gamene. Dermed vant Snarøya-gutten det første settet 6-2 over Pütz.

I det andre settet hang Pütz bedre med igjen. Ingen klarte å bryte den andres serve, og settet ble langt jevnere. På 6-5 hadde Ruud tre matchballer, men Pütz reddet alle. Dermed ble det tiebreak og der vant den tyske motstanderen 7-4.

Da det tredje settet var Ruud på igjen med en gang. Unggutten brøt på første forsøk og så seg aldri tilbake. Nordmannen vant kampen med 6-2 i det tredje settet.

Lite poeng
Avansementet gir Ruud seks poeng på ATP-rankingen. Det vil trolig ikke føre unggutten særlig mye oppover på rankingen. Sannsynligvis må det norske talentet komme seg til finale for å klatre opp til en plass av betydning, altså topp 104. Stjerneskuddet må også i slutten av juli forsvare poeng fra noen gode Futures-turneringer i fjor.

I andre runde møter Ruud enten Attila Balazs, nummer 174 i verden, eller Yannick Hanfmann, nummer 173 på ATP-rankingen

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788