Casper Ruud

Ruud misbrukte matchballer mot tidligere topp 25-spiller – røk ut i Sverige

Casper Ruud gjorde i perioder en god kamp, men røk ut i første runde i ATP Challenger-turneringen i Båstad.

Casper Ruud gjorde i perioder en god kamp, men røk ut i første runde i ATP Challenger-turneringen i Båstad.

Snarøya-gutten møtte tøff motstand i mandagens kamp i første runde av Challenger-turneringen i Sverige. Motstander Leonardo Mayer er for øyeblikket nummer 152 i verden, men i juni i 2015 var argentineren helt oppe på 21.-plass på ATP-rankingen. Veteranen har endt året topp 100 hvert år fra 2009 til 2015.

I tillegg er Mayer en god double-spiller med en 58.-plass som besteplassering, mens 30-åringen nå ligger på 199.-plass. Resultatene den siste tiden har derimot ikke vært på den tidligere toppspillerens side. Han har slitt med å få gode resultater etter å ha tapt en finale i en Challenger-turnering i midten av mars.

I det første settet fikk Ruud en glimrende start. Den norske 18-åringen tok ledelsen 2-0, men ble brutt tilbake. Norgesmesteren brøt tilbake igjen, bare for å se at Mayer igjen brøt tilbake. Derimot ble det siste gang i settet Mayer vant et game, for Ruud var solid i resten av settet og vant 6-3.

Det andre settet ble svært jevnt. Ruud klarte ikke å skaffe seg breakballer etter å ha hatt fire i det første settet, mens Mayer skaffet seg to breakmuligheter. Unggutten fra Norge avverget begge, og det ble tiebreak. Der fikk nordmannen et forsprang, men misbrukte to matchballer, og Ruud tapte 6-8.

I det tredje settet fikk Ruud problemer. Han fikk et tidlig brudd mot seg og klarte selv ikke å få breakballer. Dermed tapte han settet 4-6.

Ruud spilt lenge en meget solid kamp. Stortalentet fikk i store perioder til å spille sitt spill og styrte kampen slik nordmannen ønsker å gjøre. Det skapte problemer for Mayer, men argentineren fikk utover i kampen kontroll på spillet på egen serve.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788