Casper Ruud

Ruud kontrollert videre i Polen

Casper Ruud virket å ha god kontroll da han tok seg videre fra første runde i ATP Challenger-turneringen i Poznan.
Casper Ruud i aksjon i Båstad i forrige uke. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Casper Ruud virket å ha god kontroll da han tok seg videre fra første runde i ATP Challenger-turneringen i Poznan.

Norgesmesteren møtte Victor Vlad Cornea. Den rumenske 23-åringen er nummer 1104 i verden med en besteplassering som nummer 786 fra 2015. Rumeneren satser mer på double enn single, men er likevel ikke bedre rangert enn 293.-plass. i double.

Ruud klatret mandag fra 111.-plass til 109.-plass på ATP-rankingen uten å ta poeng forrige uke ettersom han tapte i første runde for Leonardo Mayer. Den argentinske motstanderen gikk for øvrig helt til finalen i Båstad, men tapte for Dusan Lajovic.

Solid
Ruud, som er førsteseedet i turneringen, var favoritt foran møtet med Cornea og tok kommandoen fra start av. Snarøya-gutten brøt på første forsøk. Så holdt rumeneren serven to ganger, men på 5-2 brøt Ruud igjen og vant det første settet 6-2.

I det andre settet fikk den norske 18-åringen mer kamp, men også i sett nummer to ble det til slutt en komfortabel seier. Likevel var Ruud ikke fornøyd med spillet sitt til tider og ropte høyt ut i frustrasjon over eget spill ved en anledning.

Like etterpå fikk Cornea sine to første breakmuligheter i oppgjøret, men Ruud avverget mulighetene, blant annet med et serveess. Rumeneren fikk også et tredje breakmulighet i gamet, bare for Ruud nok en gang avverget breakballen. Dette, på 3-3, ble kampens lengst game og avgjørende for kampen. Da 18-åringen fra Norge gikk opp til 4-3 brøt han umiddelbart etterpå og servet inn kampen til 6-3-seier i det andre settet.

Det var Ruud som dikterte tempoet i kampen og unggutten spilte solid i store deler av kampen. Cornea fikk kun breakmuligheter i det ene gamet, i tillegg til å ha vært to ganger oppe på deuce. Han spilte også solid på egen serve, men Ruud gjorde det han måtte i begge settene.

Jakter mer poeng
Ruud jakter nok en gang nye ATP-poeng for å nå målet om å komme topp 100 i verden. En plass i andre runde i polske Poznan gir det norske talentet åtte ATP-poeng, men Ruud mister også ti poeng om to uker fra et finaletap i Belgia i fjor. Ved avansement til kvartfinale vanker det 17 poeng.

I neste runde møter Ruud vinneren i oppgjøret mellom de to tsjekkiske spillerne Zdenek Kolar, nummer 254 i verden, og Marek Jaloviec, nummer 285 på ATP-rankingen. Denne kampen går trolig på onsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788