Casper Ruud

Ruud en kamp unna kamp mot toppspiller

Casper Ruud møter en amerikansk formspiller i første runde av ATP 500-turneringen i Washington.

Casper Ruud møter en amerikansk formspiller i første runde av ATP 500-turneringen i Washington.

Den norske unggutten har den siste tiden vært inne i en tyngre periode resultatmessig. Spillet har i perioder vært godt, men litt stang ut og problemer i avgjørende øyeblikk har gjort at Ruud har røket ut tidligere av turneringer enn hva det norske publikummet har vært vane med etter gjennombruddet.

Nå har 18-åringen startet forberedelsene til det neste store målet, US Open, på hard court. Første turnering på veien er ATP 500-turneringen Citi Open i Washington DC. Ruud har spilt nesten utelukkende på grus i år, utenom i starten av året og fram til Australian Open, der han tok seg til kvalifiseringsfinale.

I Washington har Snarøya-gutten fått direkte innpass. De seedede spillerne går rett inn i andre runde. Dermed har Ruud blitt trukket mot det amerikanske wildcardet Tommy Paul i første runde. 20-åringen er nummer 291 i verden med en besteplassering som nummer 191 fra april i 2016. Den siste månedene har hjemmehåpet gode resultater med en finaleseier og et finaletap i to Futures-turneringer og et semifinaletap i en Challenger-turnering.

Skulle Ruud vinne venter en store gulrot og utfordring i andre runde, i tillegg til 20 ATP-poeng. Med seier blir Lucas Pouille motstander. Den sjuendeseedede franskmannen er nummer 17 i verden og var senest i mai nummer 13. I fjor var 23-åringen i kvartfinale i både Wimbledon og US Open. Aldri tidligere har i så fall Ruud møtt en høyere rangert spiller.

Turneringen i Washington er spekket av høyt rangerte spillere. Blant de seedede spillerne er Dominic Thiem, Kei Nishikori, Grigor Dimitrov og Milos Raonic.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788