Garbine Muguruza

Overlegen Muguruza klar for Wimbledon-finale

Garbine Muguruza var klart best i semifinalen mot Magdalena Rybarikova og tok videre til finalen.

Foto: Tatiana from Moscow, Russia (Garbine Muguruza) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Garbine Muguruza var klart best i semifinalen mot Magdalena Rybarikova og tok videre til finalen.

Den spanske 23-åringen gjentok bragden fra 2015 og tok seg torsdag til finalen i Wimbledon. Den gangen tapte hun finalen, men Muguruza imponerte året etter med å vinne Roland Garros. Etterpå seieren i Paris har hun derimot slitt noe, men nå virker den spanske jenta og være vei tilbake for fullt.

Muguruza spilte en svært god kamp mot Rybarikova. Tennisspilleren fra Spania var også storfavoritt i oppgjøret og feide til slutt sin slovakiske mostander av banene med 6-1, 6-1.

– Det er bare å ta av seg hatten for Muguruza i dag. Hun spiller glimrende tennis og er i en annen liga ut på der, sa Eurosports kommentator, Christer Francke, under sendingen. 

Dermed stoppet Rybarikovas imponerende turnering med et brak. 28-åringen er bare nummer 87 i verden og hadde aldri tidligere kommet lengre enn tredje runde i en Grand Slam-turnering.

– Jeg har spilt veldig bra. Hun har spilt godt i turneringen, men jeg kom på banen med super selvtillit, sa Muguruza til Eurosport, rett etter kampen.

Muguruza møter vinneren i semifinalen mellom den amerikanske veteranen Venus Williams og det britiske hjemmehåpet Johanna Konta.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788