Gilles Mülller

Nadal og Müller stod for enorm tennis i eventyrlig kamp

Det tok nærmere fem timer før en vinner ble kåret i fjerde runde mellom Rafael Nadal og Gilles Müller i Wimbledon.

Det tok nærmere fem timer før en vinner ble kåret i fjerde runde mellom Rafael Nadal og Gilles Müller i Wimbledon.

Oppgjøret mellom Nadal og Müller ble langt jevnere enn mange hadde trodd. De fleste så Nadal på som favoritt, men visste at Müller kunne skape trøbbel. At det tok så lang tid før en vinner skulle kåres, var det vanskelig å spå.

Müller har hatt en fantastisk sesong. I januar tok veteranen sin aller første ATP-tittel i karrieren som 34-åring etter å ha vært i verdenstoppen siden 2004. Også sesongen på gress har vært utrolig for luxembourgeren. Müller tok karrierens andre ATP-tittel like før Wimbledon og fulgte opp med en semifinale uken etter.

En fantastisk sesong har også Nadal hatt. Spanjolen var tilbake som konge på grusen og vant Roland Garros. I tillegg tapte 31-åringen finalen i Australian Open i januar.

Vanvittig
Kampen mellom duoen utviklet seg til å bli en vanvittig duell med tennis fra øverste hylle i det som kommer til å gå inn i historiebøkene som en uforglemmelig kamp. Det var Müller som startet kampen best. 34-åringen brøt en gang i begge de to første settene og vant dem 6-3, 6-4.

Da våknet Nadal. Spanjolen hevet seg, mens Müllers kvalitet falt. Dermed vant Nadal de to neste settene med 6-3 og 6-4, og det gikk til et femte sett som ble ulidelig spennende. På 6-6 var det fortsatt ikke kåret noen vinner. Både Müller og Nadal holdt egne server, og det gikk mot en maratonkamp.

I Wimbledon vinner man først en kamp når man har to games ledelse. Müller hadde fordelen med å serve først. Luxembourgeren spilte solid på egen serve, selv om han måtte redde noen breakballer.

Samtidig fikk Müller fire matchballer som Nadal reddet på ypperlig vis. Til slutt, en og en halvtime etter den første matchballen på 5-4, satte Müller nådestøtet da han fikk to muligheter til å avgjøre oppgjøret på 14-13, og vant 15-13 i femte sett etter fire timer og 48 minutter med tennis med høyeste kvalitet.

– Det var en lang kamp. Jeg spilte bra de to første settene, så hevet han seg. Da ble det en skikkelig kamp om poengene. Jeg hadde matchballer. Det er en god følelse å vinne denne kampen. Jeg følte ikke at jeg spilte dårlig i det tredje og fjerde settet, så jeg ville bare holde det oppe. Jeg begynte å serve litt bedre, men det skilte bare noen poeng, så det er vanskelig å si hva utgjorde forskjellen, sa Müller til Eurosport etter kampen, som møter Marin Cilic i kvartfinalen.

Federer solid
Roger Federer, som det også var forventet at kunne få litt trøbbel i Grigor Dimitrov, tok seg derimot komfortabelt videre. Den sterke sveitseren vant 6-4, 6-2, 6-4 over sin bulgarske motstander. Til sammenligning brukte 35-åringen en time og 38 minutter.

– Han ga meg noen muligheter, og jeg var glad for å kunne utnytte dem, men det viktigste var å fokusere på mitt spill og håpe at han følte presset. Jeg synes det var en utmerket kamp for meg, sa Federer til Eurosport etter kampen.

Også Andy Murray fikk en nokså enkel vei til kvartfinalen. Det britiske hjemmhåpet slo franske Benoit Paire 7-6 (7-1), 6-4, 6-4.

– Jeg synes jeg spilte bra i dag. Jeg returnerte kanskje litt dårlig i noen games i første sett. Han er ikke enkel å spille mot. Han har en av de beste backhandene, sa Murray etter kampen.

Raonic imponere
Fjorårets tapende finalist, Milos Raonic, fortsetter å imponere i Wimbledon. Mandag ble han klar for kvartfinale etter en sterk seier over Alexander Zverev etter tre timer og 23 minutters spill. Canadieren vant 4-6, 7-5, 4-6, 7-5, 6-1.

Også tsjekkiske Tomas Berdych imponerte mandag. Tsjekkeren slo Dominic Thiem 6-3, 6-7 (7-1), 6-3, 3-6, 6-3.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788