Rafael Nadal

Nadal hinter om jevnere tennis i framtiden

Nå starter de virkelig utfordringene i Wimbledon. De seedede spillerne begynner å møte hverandre i tredje runde av Wimbledon.

Nå starter de virkelig utfordringene i Wimbledon. De seedede spillerne begynner å møte hverandre i tredje runde av Wimbledon.

Rafael Nadal møter det russiske talentet Karen Khachanov i tredje runde, en russisk 21-åring som stadig klatrer på rankingen. Talentet fikk gjennombruddet ved å klatre fra 152.-plass til 53.-plass fra 2015 til 2016, og for øyeblikket innehar russeren 34.-plassen, som også er karrierebeste.

– Karen er en god spiller, han har sjanser til å vinne mye, men det er mange gode spillere der ute og spilleren som i stand til å forbedre seg mest iløpet av de neste årene vil ha muligheten til å vinne mest, sier Nadal foran oppgjøret, ifølge Metro.

– Ikke enkelt
De siste 15 årene har «de fire store», Roger Federer, Nadal, Andy Murray og Novak Djokovic dominert i Grand Slam-turneringene. Kun disse spillerne har vunnet Wimbledon siden 2002. Nadal tror ikke at Khachanovs generasjon vil oppleve den samme dominansen av enkeltspillere.

– Å vinne så mange Grand Slams? Jeg skal fortelle deg en ting: Det er ikke enkelt. Noen må selvfølgelig vinne Grand Slam-turneringene, men det virker enklere i denne perioden av historien siden tre spillere har vunnet 18, 15 og 12 Grand Slam-titler.

– Men ser vi tilbake på historien, må vi ikke langt tilbake for å finne Pete Samparas med 14 titler. Da trodde ingen at det ville være mulig å slå den rekorden. Vi må sette pris på disse tingene, sa Nadal.

Flere spennende oppgjør
Det er også flere andre spennende oppgjør fredag. Andy Murray møter 28.-seedede italienske Fabio Fognini, mens 26.-seedede Steve Johnson spiller mot sjuendeseedede Marin Cilic.

På kvinnesiden er det knyttet spenning til oppgjøret mellom Dominika Cibulkova og talentet Ana Konjuh, men også kampen mellom Roland Garros-vinneren Jelena Ostapenko og Camila Giorgi kan bli en flott kamp.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788