Rafael Nadal

Nadal åpnet knallsterkt, men måtte jobbe for seieren

Rafael Nadal gikk ut i hundre, men russiske Karen Khachanov kjempet helt til siste ball i tredje runde av Wimbledon.
Creative Commons.

Rafael Nadal gikk ut i hundre, men russiske Karen Khachanov kjempet helt til siste ball i tredje runde av Wimbledon.

Den spanske tennisstjerna var i fyr og flammer, mens Khachanov stod i igjen i startblokka fra starten av i oppgjøret mellom duoen. Nadal var nemlig overlegen i det første settet med å vinne tre av fem breakballer og tok settet 6-1.

Fra det andre settet av forsøkte Khachanov å kjempe seg inn i kampen. Nadal fortsatte å få mange breakballer, men i sett nummer to satte han bare ett av åtte forsøk. 31-åringen var derimot solid på egen server og ga ikke bort en eneste breakball. Veteranen vant settet 6-4.

Også i det tredje settet kjempet Khachanov på. Denne gangen fikk ikke Nadal like mange breakmuligheter, kun to, og han klarte heller ikke å omsette dem. Dermed gikk det til tiebreak, der Nadal viste at han var best og vant 7-3.

– Jeg spilte veldig bra i store deler av kampen. Det første settet var helt fantastisk, og så begynte han å slå bedre. Han er en god spiller, så jeg visste at det var umulig å vinne enkelt, men jeg er glad for å gå videre, sa Nadal etter kampen til Eurosport.

Landsmann med sterk seier
Gilles Müller blir Nadals neste motstander. Den store luxembourgeren er en ekstremt gode server, men sliter ofte i fem sett. 34-åringen er i meget god form og har i år vunnet sine to første ATP-titler, blant annet på gress i s-Hertogenbosch. I tillegg var han i semifinalen i Queens like før Wimbledon.

– Han er en veldig, veldig god spiller. Han er en spesialist på gress, det er kanskje hans beste underlag. Jeg må være fokusert hele tiden, for han er en god server, sa Nadal.

Niendeseedede Kei Nishikori tapte i tredje runde i Wimbledon og har ikke røket ut så tidlig i en Grand Slam-turnering på to år. Den japanske tennisstjerna har tatt seg videre til minst fjerde runde i Grand Slam-turneringene åtte ganger på rad, men den fine rekken stoppet opp torsdag.

Nishikori fikk det nemlig svært tøft mot spanske Roberto Bautista Agut. Spanjolen vant oppgjøret 6-4, 7-6 (7-3), 3-6, 6-3.

– Jeg klarte ikke å holde samme høye nivå som Bautista Agut i dag. Jeg synes han servet bra i hvert sett. Jeg hadde mange sjanser, men jeg synes han spilte godt på de viktige poengene, sier Nishikori.

Cilic imponerer
Kroaten Marin Cilic imponerer også så langt i turneringen. 28-åringen har i tre år på rad tatt seg til kvartfinale i turneringen. Fredag slo den sjuendeseedede spilleren 26.-seedede Steve Johnson med 6-4, 7-6 (7-3), 6-4.

Franske Benoit Paire er også videre etter å ha slått den polske overraskelsen Jerzy Janowicz 6-2, 7-6 (7-3), 6-3.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788