Andy Murray

Murray: – En morsom, morsom mann å se på

Murray får kamp på gresset og på tribunene i andre runde i Wimbledon.
PUBLIKUM: Andy Murray er naturlig nok hjemmefansens favoritt, men Dustin Brown mener han har god støtte også.

Murray får kamp på gresset og på tribunene i andre runde i Wimbledon.

Andy Murray (nummer 1 i verden) tok seg komfortabelt videre fra første runde mot 20 år gamle Alexander Bublik (135) i strake sett. I andre runde venter en jamaikansk-tysk underholder av rang, Dustin Brown. Briten innrømte at han hadde sittte på tribunen og sett på utrolige ‘Dreddy’ hvis ikke han hadde spilte mot han.

– En morsom, morsom mann å se på, sa Murray om Brown.

Dustin Brown (97) er kanskje mest kjent for sitt karakteristiske utseende, men mange fikk opp øynene for 32-åringen da han Rafael Nadal i 2014 Halle Open og i Wimbledon 2015. Mannen med de utrolige slagene gleder seg stort til å møte Murray på hovedbanen.

– Når man vokser opp og begynner å spille tennis er det slike kamper man vil ha. Jeg har drømt om å spille på denne banen. Det er en ære å spille mot Murray på hans hjemmebane, sa Brown til Wimbledons TV-kanal.

De to har møttes én gang tidligere, tilbake i US Open i 2010. Da vant Murray i strake sett.

– Han vant ganske komfortabelt sist, men det blir spennende å se hvordan det situasjonen er nå. Jeg gleder meg, sa Brown før kampen.

Britisk hjemmehåp mot bragd
Johanna Konta (7) er britenes største håp på kvinnesiden i årets Wimbledon. 26-åringen må gjøre noe hun aldri ha gjort før, komme seg forbi andre runde. Konta har heller ikke fått den letteste trekningen. Onsdag venter stortalentet Donna Vekic (58) på hovedbanen i Wimbledon.

Venus Williams (11) møter kinesiske Qiang Wang (55) i andre runde onsdag. 37-åringen tok til tårene etter seieren mot Elise Mertens i første runde da det ble snakk om bilulykken hun var involvert i Florida 9. juni.

Nadal med hard kamp i vente
Rafael Nadal er ikke den som kan smile bredest over trekningen i andre runde i Wimbledon. Spanjolen møter amerikaneren Donald Young (43). 27-åringen slo ut Denis Istomin (72) som måtte gi seg i fjerde sett i første runde.

– Jeg kommer ikke til å si at jeg kommer til å tape, fordi hva ville da vært poenget med å gå ut dit? Jeg skal gi det mitt beste. Jeg er sikker på at han at han kommer til å gi sitt beste som vanlig, men jeg gir meg selv boksers sjanse helt klart, sa Young til Metro.co. uk.

Selv om Young øyner et håp om seier, er det ingen lettvekter han møter på gresset.

– Det kommer alltid til å være tøft å møte Rafa. Han er en av de beste noensinne, han er en mester.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788