Garbine Muguruza

Muguruza stoppet veteranen Williams

Garbine Muguruza spilte en meget god finalekamp i London og revansjerte finaletapet i Wimbledon fra 2015.

Garbine Muguruza spilte en meget god finalekamp i London og revansjerte finaletapet i Wimbledon fra 2015.

Den spanske 23-åringen slo for alvor igjennom da hun tok seg til finalen i Wimbledon i 2015. Da endte det med tap, men Muguruza slo tilbake med å gå til topps i Roland Garros i 2016. Etterpå har det stoppet litt opp – helt til årets utgave av Wimbledon.

– For to år siden tapte jeg her mot Serena, og da sa hun at jeg kom til å vinne her en dag. Nå står jeg her, sa Muguruza.

– Inspirasjon
Tennisspilleren fra Spania har imponert gjennom hele turneringen. Muguruza har kun tapt et eneste sett i turneringen, og det kom mot verdensener Angelique Kerber i kvartfinalen. 23-åringen vant 7-5, 6-0 over Williams.

Dermed klarte ikke Williams å vinne Wimbledon 20 år etter at hun debuterte i turneringen og fikk heller ikke ta sin sjette Wimbledon-tittel i single. 37-åringen kunne også bli den eldste vinneren i Grand Slam-sammenheng i tennishistoriens moderne tid og ta sin første Grand Slam-tittel siden 2008.

– Dette var den hardest kampen i dag. Jeg har vokst med å se henne spille, og hun har vært en inspirasjon for meg, sa Mugurza rett etter kampen.

Jevnt, så kollaps
Det første settet i finalen var svært jevnt, og det kunne fort ha vippet Williams´vei. Williams hadde nemlig to settballer på 5-4, men Muguruza viste virkelig mentale styrke med å redde begge settballene med glimrende spill. På 5-5 var det den spanske jenta som brøt, og etterpå holdt hun serven. Dermed vant hun settet 7-5.

I det andre settet var Muguruza suveren. Williams klarte ikke å holde opp den samme kvaliteten som i det første settet og ble slått hele 0-6 av Muguruza, som kunne juble for sin første tittel i Wimbledon.

– Gratulerer, Garbine! Jeg vet hvor mye dette betyr for deg, og jeg vet hvor hardt du har jobbet for dette. Bra jobbet. Jeg tror det kommer nye muligheter for meg, sa Williams.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788