Anglieque Kerber

Muguruza endte Kerbers tid som verdensener

Angelique Kerber røk ut av Wimbledon i fjerde runde og mister førsteplassen på verdensrankingen etter turneringen.
Anglieque Kerber røk ut. Creative Commons.

Angelique Kerber røk ut av Wimbledon i fjerde runde og mister førsteplassen på verdensrankingen etter turneringen.

Kerber var i finalen i Wimbledon i fjor, men denne gangen sa det stopp i fjerde runde. Den tyske verdenseneren måtte ta seg videre for å beholde tronen som verdens beste kvinnespiller, men Garbine Muguruza slo henne ut.

Den spanske tapende finalisten fra 2015 røk spilte godt og jevnt mot Kerber. Muguruza vant 6-4, 4-6, 6-4. Dermed mister Kerber førsteplassen på WTA-rankingen om en uke.

– Begge to ga alt. Jeg kjemper. Hun kjempet. Nesten hvert poeng var utrolig. Jeg var klar for slaget. Det må være vanskelig å være i hennes posisjon som verdensener, sa Muguruza, som møter Svetlana Kuznetsova i kvartfinalen. etter kampen, ifølge Wimbledons hjemmeside.

Halep kan ta over
Simona Halep spilte seg mandag til kvartfinale ved å slå Victoria Azarenka 7-6 (7-3), 6-2. Tar den rumenske jenta seg til semifinale vil hun overta førsteplassen fra Kerber. Ryker hun ut er det Karolina Pliskova som blir ny verdensener.

– Jeg tenker ikke på førsteplassen, fordi jeg har vært i den situasjonen før. Jeg håper jeg ikke vil tenke mye på det under kampen. Jeg vil bare gå ut der og vinne kampen, sier Halep, ifølge WTAs hjemmeside.

I kvartfinalen møter Halep det britiske hjemmehåpet Johanna Konta. Jenta fra Storbritannia er den første jenta fra landet som har tatt seg til kvartfinale på 33 år i Wimbledon. 23-åringen slo Caroline Garcia 7-6 (7-3), 4-6, 6-4.

– Det var en tøff kamp å spille. Hun er i imponerende form, så det var veldig hardt å finne rytmen. Det skilte veldig lite i dag, sa Konta, ifølge WTAs hjemmeside. 

Williams videre
Av de åtte jentene som er igjen i turneringen er Venus Williams den eneste som har vunnet Wimbledon tidligere. Veteranen slo talentet Ana Konjuh 6-3, 6-2. Der møter hun Roland Garros-vinneren Jelena Ostapenko, som slo Elina Svitolina 6-3, 7-6 (8-6).

I den siste kvartfinalen finner vi en useedet spiller, Magdalena Rybarikova, nummer 87 i verden, som slo ut Petra Martic. Den slovenske jenta møter Caroline Wozniackis overkvinne Coco Vandeweghe.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788