Johanna Konta

Konta med gode minner mot Williams: – En utrolig mester

Johanna Konta slo for alvor gjennom da hun vant en WTA-turnering i Stanford i 2016. Da var det nettopp Venus Williams som ble slått.

Johanna Konta slo for alvor gjennom da hun vant en WTA-turnering i Stanford i 2016. Da var det nettopp Venus Williams som ble slått.

Britiske Konta er i ferd med å frelse Storbritannia. Tennisspilleren er det eneste hjemmehåpet igjen i turneringen og er den første kvinnelige semifinalisten i turneringen siden 1978. Tar hun seg til finale med seier over Venus Williams blir Konta også den første finalisten fra Storbritannia siden 1977.

– Jeg har drømt om å gjøre det bra i alle Grand Slam-turneringene, men jeg synes dette er mer spesielt siden jeg er på hjemmebane. Jeg får hjemmestøtten, noe jeg ikke får noen andre steder. Det gjør det hele mye søtere, sier Konta.

Respekt
Konta vant altså sin første WTA-turnering da hun slo Williams i 2016. For å ta enda et nytt steg i karrieren må den amerikanske jenta slåes igjen. Konta ønsker Williams egentlig alt godt og setter pris på det hun har gjort for sporten oppover årene.

– Da jeg vant tok Venus meg i hånd, så meg i øynene og sa «godt gjort». Det virket veldig oppriktig, sa Konta rett etter seieren, og fortsatte:

– Hun er en utrolig mester og jeg kan bare håpe på å få like mye erfaring som henne, sa Konta, ifølge The Daily Mail.

Mens semifinalesituasjonen i en Grand Slam er helt ny for Konta har Williams opplevd det hele 20 ganger tidligere. Wimbledon har 37-åringen vunnet fem ganger, men hennes siste triumf i turneringen, og i Grand Slam-sammenheng, kom tilbake i 2008.

–Konkurransen gjør at du fortsetter å vokse. Du må bli bedre hvis du skal være relevant, sier Williams i forkant av kampen, ifølge The Australian.

Rybarikova igjen?
I den andre semifinalen spiller Magdalena Rybarikova, nummer 87 i verden, mot den tapende finalisten fra 2015, Garbine Muguruza. Rybarikova hadde tredje runde som beste resultat i en Grand Slam-turnering fra før. Nå er hun i semifinalen etter å ha feid blant andre den nye verdenseneren, Karolina Pliskova, av banen.

– Jeg forventet ikke at jeg skulle spille så bra, at jeg kom til å nå semifinalen. Jeg må bare tro det. Det har vært noen overraskelser i de siste Grand Slam-turneringene. Nå er jeg så heldig at det var meg, sier Rybarikova foran kampen, ifølge FirstPost.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788