Roger Federer og Rafael Nadal

Godbiter på rekke og rad i Wimbledon mandag

Etter en hviledag i Wimbledon skal alle de "fire store" i aksjon i fjerde runde i Grand Slam-turneringen mandag.

Etter en hviledag i Wimbledon skal alle de «fire store» i aksjon i fjerde runde i Grand Slam-turneringen mandag.

Kampen det kanskje er knyttet aller størst forventninger til er oppgjøret mellom Roger Federer og Grigor Dimitrov. Begge har hatt en billig reise så langt i turneringen. Det kan bli et jevnspilt og velspilt oppgjør i London.

– Hver gang jeg spiller mot han er han sterkere enn den forrige gangen. Akkurat nå er han i den perfekte alderen og begynner å forstå hvordan han spiller sin beste tennis. Han er fysisk sterk og har tatt det opp et steg mentalt. Det er det du forventer av en spiller av hans kaliber. Jeg er klar for en tøff kamp, men også igjen en spennende, fordi han er en «skuddprodusent», sier Federer før kampen, ifølge FirstPost.

Nadal mot storserver
Også Rafael Nadal står overfor en tøff utfordring. Spanjolen møter storserveren Gilles Müller, som har imponert så langt i turneringen. Luxembourgeren spilte i tillegg meget sterkt i oppkjøringen, der han tok karrierens andre ATP-tittel.

– Jeg er veldig klar over at jeg møter en seriøs rival i denne kampen, en spesialist på gress. Jeg kommer til å være modig, aggressiv og spille bra. Hvis jeg er i stand til å spille på samme nivå som jeg har gjort så langt vil det gå bra. Jeg må prøve å nå dette nivået og holde meg på det nivået, sier Nadal, ifølge The Daily Mail.

Andy Murray slipper trolig billigere unna enn Nadal og Federer i fjerde runde. Hjemmehåpet møter Benoit Paire, nummer 46 i verden. Den franske motstanderen har en gang iløpet av karrieren tatt seg til fjerde runde i en Grand Slam-turnering.

– Jeg tror jeg kan gjøre noe mot Murray. Jeg spilte mot han i Monte Carlo. Da vant jeg et sett og hadde to breaks, men tapte i tredje sett. Så jeg mener at spillet mitt er godt. Jeg kan gjøre noe bra mot ham, sier Paire, ifølge Standard.

Djokovic mot franskmann
Også Novak Djokovic møter på papiret enklere motstand i Adrian Mannarino. Alexander Zverev mot Milos Raonic er selvsagt et meget interessant oppgjør.

På damesiden spiller Angelique Kerber mot Garbine Muguruza. Det britiske hjemmehåpet Johanna Konta møter Caroline Garcia.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788