Casper Ruud

Førsteseedet Ruud fikk det tøft i Marburg Open

Det gikk ikke veien i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Marburg for Casper Ruud.
KOM TIL KORT: Casper Ruud mot Yannick Hanfmann i andre runde i Marburg Open. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Det gikk ikke veien i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Marburg for Casper Ruud.

Mens Grand Slam-turneringen i Wimbledon er i full rulle, befinner vår beste nordmann seg i ATP Challenger-turneringen i Marburg. Der er Ruud (nummer 111 i verden) førsteseedet på Challenger-nivå for første gang i karrieren. I første runde slo 18-åringen kvalifiseringsspilleren Tim Pütz 6-2, 6-7 (4-7) og 6-2 i en oppskriftsmessig seier i variabel kamp.

I andre runde ventet langt høyere rankede Yannick Hanfmann (173 i verden) på Sparkassen Court. Tyskeren tok en sterk seier i første runde mot Attila Balazs (174) i strake sett 7-5 og 6-3.

Trøbbel fra start
Casper Ruud fikk en dårlig start da Hanfmann brøt serve i tredje game. Da Ruud aldri klarte å bryte tilbake, endte første sett 6-4 til Hanfmann. Nordmannen fikk ikke spilt seg til én eneste bruddmulighet i første sett. Ruud hadde en trøblete start i forrige kamp også, så håpet levde fortsatt i høyeste grad.

I andre sett holdt begge spillerne egne server veldig komfortabelt. Ingen av spillerne hadde kommet til én eneste bruddmulighet da stillingen stod 6-6 i andre sett. Ruud var avhengig av å vinne settet for å holde seg i turneringen.

Settet endte i tiebreak, hvor nordmannen ikke hang med. Ruud gikk opp til 1-0, før tyskeren skulle ta de neste 7 poengene for å vinne kampen med tiebreaket. Dermed endte Ruuds første forsøk som førsteseedet på Challenger-nivå i andre runde. Hanfmann vant i strake sett 6-4 og 7-6 (7-1).

Topp 100
Ruud jakter som kjent på en topp 100-plassering i verden for å få direkte innpass i US Open til høsten. Tapet er et skudd i baugen for det håpet. Tapet i andre runde i Marburg gir Ruud 6 ATP-poeng og 730 euro i premiepenger.

Les også: Ruud vant i Blois – bryter trolig magisk grense: – Jeg kan komme inn blant topp 100

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788