Kan sikre seg karrierens høydepunkt i Wimbledon

Blant andre Sebastian Ofner og Polona Hercog imponerer i Wimbledon. Nå venter større utfordringer.

Blant andre Sebastian Ofner og Polona Hercog imponerer i Wimbledon. Nå venter større utfordringer for outsiderne.

Ofner er kanskje den spilleren som har imponert aller mest i Wimbledon så langt i år. Østerrikeren vant først tre kvalifiseringskamper. I hovedrunden har 21-åringen slått ut Thomaz Bellucci, nummer 55 i verden, og Jack Sock, nummer 18 i verden.

– Det var første gang jeg spilte mot en så god spiller (Bellucci), og jeg vant. Ja, jeg har spilt noen Challenger-turneringer, og jeg så at jeg ikke var så langt bak de beste spillerne, har Ofner sagt, ifølge Tennis.com.

Den unge østerrikeren spiller sin aller første hovedrunde i Grand Slam-turnering og har selv en rangering på 217.-plass. Dermed har Ofner allerede overgått alle forventninger, men blir det seier lørdag i tredje runde kommer han til å sende sjokkbølger gjennom tennisverden. Da venter nemlig Alexander Zverev.

– Det er min første Grand Slam. Jeg har aldri spilt på gress før og nå er jeg i tredje runde. Jeg kan ikke tro det selv, sier Ofner.

Gulbis mot Djokovic
Også nummer 589 i verden, Ernests Gulbis, som har vunnet i tre sett både i første og andre runde, har overrasket. Latvieren har vært høyt rangert tidligere og har gjort det ganske godt i flere store turneringer, men det siste året har skader ødelagt. Nå venter Novak Djokovic.

– Jeg hadde ingenting å tape mot (Juan Martin) del Potro, og jeg spilte godt. Jeg kommer til å ha enda mindre å tape mot Djokovic. Kanskje spiller jeg enda bedre, sier Gulbis.

På damesiden har Polona Hercog imponert. 26-åringen var mellom 2009 og 2015 rangert topp 100, men har falt til 265.-plass. Selv om den slovakiske jenta har vært godt rangert tidligere, har hun aldri på sine seks tidligere forsøk tatt seg videre til tredje runde. Nå venter Svetlana Kuznetsova, nummer åtte i verden.

– Jeg er fornøyd med spillet mitt og spiller med entusiasme. Jeg vil bite fra meg på hvert punkt, og jeg håper å være i stand til å vise mitt beste spill, sier Hercog.

Utenfor topp 100
Uansett er det garantert at en spiller rangert utenfor topp 100 går videre i turneringen. En av kampene i tredje runde går nemlig mellom Petra Martic, nummer 135 i verden, og Zarina Diyas, nummer 130 i verden. Begge har vært rangert topp 45 tidligere og har gode resultater fra Wimbledon tidligere i karrieren. Diyas har vært i fjerde runde to ganger, mens Martic har en gang vært i tredje runde.

Også noen store profiler skal i aksjon lørdag. Roger Federer møter en utfordring i 27.-seedede Mischa Zverev, og Angelique Kerber spiller mot Shelby Rogers.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788