Roger Federer tennis

Federer suste videre i Wimbledon

Roger Federer startet tregere enn vanlig, men tok seg videre til tredje runde i Wimbledon etter tre sett.

Roger Federer startet tregere enn vanlig, men tok seg videre til tredje runde i Wimbledon etter tre sett.

Den sveitsiske veteranen møtte den serbiske 27-åringen Dusan Lajovic. Serberen er rangert som 79 i verden og har aldri kommet lengre enn andre runde i Wimbledon. Hans beste Grand Slam-turnering er en fjerde runde i Roland Garros i 2014.

Federer jakter derimot sin åttende tittel i Wimbledon og er en av de store favorittene i turneringen. Sveitseren imponerte stort i starten av sesongen og vant Australian Open, men stod over hele grussesongen for å stille best mulig forberedt i England.

Så langt virker det som om at taktikken har fungert. Riktig nok fikk Federer en gave i første runde, da Alexander Dolgopolov måtte trekke seg i sett nummer to. Mot Lajovic fikk Federer komme skikkelig i gang og vant 7-6 (7-0), 6-3, 6-2.

– Jeg ble ikke kvitt nervene tidlig. Jeg kom tilbake i kampen etter å bli brutt i første sett. Da klarte jeg å bli kvitt nervene, noe som gjorde at jeg spilte bedre tennis og var mer inspirert, sa Federer til Eurosport etter kampen.

Overraskelse
Torsdagens største overraskelse stod Ernest Gulbis for. Latvieren er bare rangert som 589 i verden, men har en topplassering som nummer 10 fra 2014. En skade har gjort at 28-åringen har falt kraftig på rankingen, og han må dermed spille seg opp.

Likevel stod Gulbis for en svært imponerende og overraskende prestasjon torsdag. Den latviske tennisspilleren slo nemlig Juan Martin del Potro, tidligere semifinalist i Wimbledon i strake sett, 6-4, 6-4, 7-6 (7-3).

– I denne kampen spilte jeg virkelig god tennis. Etter min mening servet og returnerte jeg bra. Del Potro er en av de beste spillerne. Jeg var veldig avslappet. Det var ingen overraskelse at jeg klarte det fordi jeg har en avslappet holdning akkurat nå. Når jeg er så avslappet klarer jeg å spille så god tennis, sier Gulbis, ifølge The Telegraph.

Latvieren møter i neste runde Novak Djokovic. Serberen fikk det svært enkelt mot Adam Pavlasek i andre runde torsdag. Djokovic vant 6-2, 6-2, 6-1 på en time og 34 minutter.

Dimitrov og Monfils imponerte
13.-seedede Grigor Dimitrov og 15.-seedede Gaël Monfils imponerte også torsdag. Dimitrov vant i strake sett over Marcos Baghdatis med 6-3, 6-2, 6-1, mens Monfils vant 7-6 (7-1), 6-4, 6-4 over det britiske hjemmehåpet Kyle Edmund.

Milos Raonic og Dominic Thiem måtte slite litt mer, men begge tok seg videre med seier etter fire sett over henholdsvis Mikhail Youzny og Giles Simon.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788