Roger Federer

Federer seiler opp som kjempefavoritt

Roger Federer har ikke tapt et eneste sett i Wimbledon og stryket favorittstempelet i onsdagens kvartfinale.

Roger Federer har ikke tapt et eneste sett i Wimbledon og stryket favorittstemplet i onsdagens kvartfinale.

Den sveitsiske veteranen var den største favoritten før turneringen og har ikke blitt mindre etter onsdagens kamper. Han er nemlig den eneste igjen av «de fire store». Andy Murray og Novak Djokovic røk ut onsdag, mye grunnet skader, mens Rafael Nadal ble slått ut mandag.

Onsdag møtte Federer spilleren som slo han ut i semifinalen for et år siden, Milos Raonic. Denne gangen tok 35-åringen revansj og har fortsatt ikke tapt et sett i Wimbledon. Sveitseren vant 6-4, 6-2.

– Jeg er veldig glad for at kroppen har holdt det gående etter alle disse årene. Jeg håper Novak og Andy blir friske snart slik at de kan spille i USA i sommer. Jeg er sikker på at Rafa vil komme sterkt tilbake, sa Federer etter kampen.

Djokovic røk som nevnt ut onsdag. Serberen spilte mot Tomas Berdych og tapte det første settet 6-7 (2-7). På 0-2 i det andre settet ga Wimbledon-vinneren fra 2015 opp. Dermed gikk den tsjekkiske motstanderen videre til semifinale. 31-åringen var også i semifinalen i fjor.

Gilles Müller slo ut Nadal mandag, men klarte ikke å ta seg videre til sin første semifinale i Grand Slam-sammenheng. Marin Cilic, som var i Wimbledon-kvartfinale for fjerde året på rad, tok seg til semifinale for første gang i turneringen med 3-6, 7-6 (8-6), 7-5, 5-7, 6-1 over Müller.

– Jeg spådde at Cilic ville gjøre det bra, og han gjør det også. Det er fint å se forskjellige spillere i toppen, sa Federer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788