Roger Federer

Federer jakter sin åttende Wimbledon-tittel

Både Roger Federer og Novak Djokovic kan få det tøft på dag fire i Wimbledon.

WIMBLEDON: Federer kom til Wimbledon helt uthvilt. Foto: Ian Gampon (Flickr: Backhand) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Både Roger Federer og Novak Djokovic kan få det tøft på dag fire i Wimbledon.

Roger Federer (nummer 5 i verden) fortsetter ferden mot sin åttende Wimbledon-tittel, men torsdag må sveitseren holde hodet kaldt. Veteranen kom inn i Grand Slam-turneringen med seier i ATP World Tour 500-turneringen i Halle, og er spillselskapenes største favoritt til å vinne Wimbledon 2017.

Federer har samtidig vist at også han kan snuble. I begynnelsen av juni gikk det skeis i Mercedes Cup. Der ble det 1-2 tap (6-2, 6-78 og 4-6) for Tommy Haas som var ranket som nummer 302 i verden. Torsdag møter Federer en av Djokovics gode venner, nemlig serberen Dusan Lajovic (79). Selv om sveitseren naturlig nok er storfavoritt i oppgjøret, må han gjøre jobben for å unngå et bananskall i andre runde.

Djokovic mot tsjekkisk unggutt
Novak Djokovic (4) tok seg greit videre fra første runde i Wimbledon mot Martin Klizan (47). Klizan måtte kaste inn håndkle i andre sett grunnet skade. Torsdag venter 22 år gamle Adam Pavlasek (136) i andre runde for Djokovic. Tsjekkeren klatret til 72. plass i januar, men har siden hatt et tøft halvår. På bane 1 venter mannen han beskriver som sin tennis-helt.

Gaël Monfils (14) viste seg frem i kjent stil i første runde med underholdende spill. Franskmannen gjorde kort prosess av Daniel Brands (215) i strake sett. Torsdag venter en av hjemmefansens yndlinger, britiske Kyle Edmund (50). I forkant av kampen har Edmund gått hardt ut i media.

– Jeg er bare underdog på papiret, sa Edmund ifølge standard.co.uk.

Kerber på gang?
Angelique Kerber (1) som tapte fjorårets finale i Wimbledon, har ikke lykkes helt med å få bort presset fra seg selv. Kampen i første runde ble en sliteseier mot Irina Falconi (247) med settsifrene 6-4 og 6-4. Tyskeren møter Kirsten Flipkens (88) til kamp om en plass i tredje runde.

– Den første runden er alltid vanskelig. Det var en god kamp av oss begge, og det er alltid bra å ha en vanskelig kamp i første runde. Hun hadde ingenting å tape, hun kom inn i turneringen gjennom kvalifisering, sa Kerber etter kampen.

Karolina Pliskova (3) skal bryne seg på slovakeren Magdalena Rybarikova (87).

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788