Roger Federer

Endelig fungerer Federers kropp igjen

Roger Federer vant sin første Grand Slam-turnering siden 2012 tidligere i år, men han har holdt høy kvalitet på tennisen under tørken likevel, og det er bare kroppen som har stoppet sveitseren. Nå er den i orden.

Roger Federer vant sin første Grand Slam-turnering siden 2012 tidligere i år, men han har holdt høy kvalitet på tennisen under tørken likevel, og det er bare kroppen som har stoppet sveitseren. Nå er den i orden.

I fjor tok Federer seg til semifinale både i Australian Open og Wimbledon, men måtte se seg slått der. Veteranen gikk også gjennom en operasjon på våren og innså til slutt, etter Wimbledon-exiten, at kroppen trengte en pause. Dermed spilte ikke 35-åringen før i januar igjen. Nå kan han ta sin andre Grand Slam-tittel i år.

– I fjor hadde jeg det veldig, veldig tøft med å trene under grussesongen. Da sesongen på gress begynte var det vanskelig på grunn av problemer med ryggen og kneet. Jeg fikk ikke spille så fritt i fjor. Dette året er jeg en normal tennsspiller igjen, sier Federer foran semifinalemøtet mot Tomas Berdych, ifølge The Guardian.

Konkurrentene sliter
Nå er det Federers vanligvis sterkeste konkurrenter som sliter med helsa. Både Andy Murray og Novak Djokovic slet med en skade under kvartfinalen i Wimbledon. Sistnevnte måtte trekke seg mot nettopp Berdych på grunn av en vond albue.

– For meg fungerte det å ta en lang pause. Det er ikke sikkert det fungerer for alle, men noen ganger trenger både kroppen og tankene en hvil. Problemet er at du kan bare spille med en skade i en viss periode, for du vil ikke at den skal bli kronisk. Da kan ikke en operasjon hjelpe deg. Derfor er jeg glad for at jeg var 34 år da jeg måtte ta min første operasjon, sier Federer.

Motstander Berdych var i likhet med Federer i semifinalen i Wimbledon også i fjor, men har aldri vunnet turneringen, noe Federer har gjort hele sju ganger. Sveitseren er storfavoritt mot tsjekkeren, som de siste årene har vært dyktig på å ta seg til kvart- og semifinaler i de store turneringene. En Grand Slam-finale har 31-åringen vært i – mot Nadal i Wimbledon i 2010.

– Jeg mener han er den største av de alle. Det er stor utfordring faktisk å ha muligheten til å spille mot Federer, sier Berdych, og fortsetter:

– Det spiller ingen rolle om det er Roger eller Novak eller en fyr i første runde, det viktigste er meg selv, mitt spill og troen på det jeg gjør. Jeg må bare se det slik. Jeg har gjort det tidligere. Jeg må bare gå ut der og være på mitt beste, sier Berdych foran oppgjøret, ifølge BBC.

Ny bragd?
Sam Querrey har imponert mange i Wimbledon i år. Amerikaneren har i de siste tre kampene spilt fem sett i alle kampene. I forrige runde slo 29-åringen ut en halvskadet tittelforsvarer Andy Murray og sikret seg semifinaleplass i Grand Slam-sammenheng for første gang i karrieren.

Motstander Marin Cilic vant derimot US Open i 2014 og har vært i kvartfinale i Wimbledon fire år på rad. Kroaten leder 4-0 i innbyrdes oppgjør og to av dem har vært i nettopp Wimbledon. Da gikk begge til fem sett.

– De fleste av kampene har vært veldig, veldig jevne, spesielt her. Jeg synes Sam har spilt veldig bra i år. Han har et stort spill som kan skade hvem som helst, sier Cilic foran oppgjøret, ifølge BBC.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788