Ulrikke Eikeri

Eikeri suste videre i Tsjekkia

Ulrikke Eikeri vant onsdag i strake sett i første runde av 80.000-dollarsturneringen i Praha.

Ulrikke Eikeri vant onsdag i strake sett i første runde av 80.000-dollarsturneringen i Praha.

Oslo-jenta tok onsdag sin fjerde strake seier etter å ha vunnet tre kvalifiseringskamper fra søndag til tirsdag. I alle kampene har det blitt seier etter to sett. Den norske 24-åringen hadde en nokså heldig trekning da hun møtte en annen kvalifiseringsspiller i første runde, Olga Saez Larra, nummer 236 i verden. Det endte i en solid seier for Eikeri, som vant oppgjøret 6-3, 6-1.

I andre runde venter sveitsiske Amra Sadikovic. 28-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 280 i verden, men har en besteplassering som nummer 126 fra juli i 2016. Den sveitsiske jenta har ikke vunnet en singleturnering siden 2012, men kvalifiserte seg for hovedrunden i Wimbledon i fjor.

Plassen i andre runde vil føre til en ytterligere klatring på WTA-rankingen. Eikeri er for øyeblikket rangert som nummer 288, men har skaffet seg ti nye poeng. Fem av dem skaffet jenta fra Nordstrand seg gjennom å vinne kvalifiseringsfinalen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788