Illustrasjon tennis

Eikeri knuste andreseedet japaner i Tsjekkia

Ulrikke Eikeri imponerte stort da hun vant første kvalifiseringsrunde i 80.000-dollarsturnering i Praha.
PRAHA OPEN: Ulrikke Eikeri vant overlegent første kvalifiseringsrunde. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Ulrikke Eikeri imponerte stort da hun vant første kvalifiseringsrunde i 80.000-dollarsturnering i Praha.

Eikeri (nummer 282 i verden) startet søndag sin ferd mot hovedrunden i Praha Open. I første kvalifiseringsrunde hadde Norges høyst rankede kvinnespiller fått tøff trekning i japaneren Akiko Omae (222) som er andreseedet i kvalifiseringen. Den norske 24-åringen er useedet i kvalikken.

Les også: Sølvinneren fra NM i fjor, Ulrikke Eikeri, skal ikke spille i NM

Eikeri fikk en strålende start på kampen da hun brøt Omae både i andre og fjerde game. Nordmannen gikk tidlig opp i en 5-0 ledelse i første sett. Den norske jenta leverte gode server i hele settet, og vant sine fire servegames i første sett. Dermed knuste Eikeri japaneren 6-1 for å vinne første sett.

Hun fortsatte å dominere kampen også i andre sett. Eikeri brøt japaneren umiddelbart, og fortsatte med gode server. Selv om Omae tok fire poeng mer enn i første sett, vant nordmannen andre sett blankt 6-0. Eikeri holdt unna den andreseedede japanerens to bruddmuligheter, og spilte seg til hele ni selv.

Eikeri vant dermed 2-0 med settsifrene 6-1 og 6-0, og avanserer til andre kvilifiseringsrunde i Tsjekkia. I neste runde venter det på papiret lettere motstand. Hun skal møte vinneren av oppgjøret mellom den 18 år gamle kvalifiseringsspilleren Johana Markova (har ikke ranking på seniornivå) og Dea Herzelas (410).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788