tennis illustrasjon

Durasovic tapte neglebiter av en semifinale

Viktor Durasovic måtte bite i det sure eplet i semifinalen i 15.000-dollarsturneringen i Østerrike.

Viktor Durasovic måtte bite i det sure eplet i semifinalen i 15.000-dollarsturneringen i Østerrike.

Viktor Durasovic (nummer 524 i verden) hadde fått en fin start på F3 Futures-turneringen som spilles i Wels i Østerrike. Den norske 20-åringen gjorde sine saker bra med solide kamper i første og andre runde av turneringen. I kvartfinalen som ble spilt torsdag, viste han god form da han slo Johannes Härteis (807).

Fredag ventet  den østerrikske kvalifiseringsspilleren Matthias Haim i semifinalen. 19-åringen er nummer 1783 i verden med en besteplassering som nummer 1212 i verden. Denne uka har østerrikeren seks kamper på rad.

Durasovic havnet under
Første sett startet akkurat som ønsket for Haim. Kvalifiseringsspilleren tok ledelsen og vant det første settet 6-4. Haim fikk uttelling på én av sine to bruddmuligheter, mens Durasovic ikke fikk uttelling på sine to.

Dermed måtte det et comeback til for at nordmannen skulle få seg en plass i finalen i Futures-turneringen. I andre sett klinket Durasovic til med 6-3 seier, som holdt finaledrømmen i livet. Det måtte et tredje sett til for å avgjøre neglebiteren av en kamp.

Kampen måtte til tiebreak
I det tredje settet fulgte spillerne hverandre tett og jevnt hele veien. Settet gikk til 6-5 ledelse for Haim, og Durasovic måtte vinne egen serve. Det skulle bli en vanskelig oppgave. Gamet gikk til deuce, og nordmannen spilte seg til fordel som han ikke klarte å utnytte. Deretter spilte østerrikeren seg til to match-baller. Durasovic reddet den første, men måtte gi tapt på den andre match-ballen.

Dermed endte settet 7-5 i favør Haim, og Durasovic måtte se seg slått i semifinalen i Wels. Det tok over to timer for å få en avgjørelse i den nervepirrende kampen som endte med 6-4, 3-6 og 7-5 i favør Haim. Semifinaleplassen sikrer nordmannen 6 poeng på rankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788