Brune Olsen foran debuten i junior-Wimbledon: – Gress passer spillet mitt veldig bra

Astrid Wanja Brune Olsen ser virkelig fram til å spille sin første kamp i juniorutgaven av Wimbledon lørdag.
Astrid Wanja Brune Olsen klar for andre runde i Spania. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Astrid Wanja Brune Olsen ser virkelig fram til å spille sin første kamp i juniorutgaven av Wimbledon lørdag.

Norgesmesteren har spilt hovedrunde i en junior-Grand Slam-turnering en gang tidligere. Det skjedde i Australian Open i år, mens i Roland Garros røk Brune Olsen ut i kvalifiseringen. Nå gleder hun seg til debuten i London.

– Det er utrolig fint her og føles veldig godt å være her med tanke på så mye jeg har slitt for å komme hit, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

Liker gress
Brune Olsen hadde ingen erfaring med gress før hun reiste til England i år. I oppkjøringsturneringen Nike Junior International Roehampton røk Furuset-jenta ut i første runde i en jevn kamp. Nå har hun fått mer tid på gresset.

– Det blir veldig spennende, jeg har spilt bra her på gress de siste dagene, så jeg føler formen er bra. Jeg gleder meg, sier Brune Olsen.

Den norske 17-åringen mener også at gress kan få ut det beste av henne.

– Gress passer spillet mitt veldig bra. Så lenge jeg server bra og holder fokus, så er ingenting umulig, sier Brune Olsen.

Amerikaner
I den første runde møter Brune Olsen den amerikanske jenta Hailey Baptiste. Motstanderen er bare 15 år, men er nummer 44 på juniorrankingen. Hun røk også ut i første runde i Roehampton.

Brune Olsens kamp spilles trolig mellom klokka 14 og 15.00 lørdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788