Sam Querrey

Amerikaner sjokkerte preget Murray

Andy Murray startet glimrende, men fikk kjenning med en skade og røk ut av kvartfinalen i Wimbledon.

Andy Murray startet glimrende, men fikk kjenning med en skade og røk ut av kvartfinalen i Wimbledon.

Tittelforsvareren åpnet glimrende mot 24.-seedede Sam Querrey. Murray storspilte og vant det første settet 6-3, noe som fikk Eurosport-kommentator Christer Francke til å hylle briten.

–Murray spiller virkelig skarp og bra tennis her. Nesten like bra som i 2016 nå, skrev Francke på Twitter, før nedturen startet.

For i det andre settet slo Querrey tilbake. Amerikaneren vant settet 6-4. Murray slet plutselig med å spille på samme gode måte. Likevel klarte han å vinne det tredje settet 7-6 (7-4).

Det var derimot ikke nok. Murray hadde tydelig fått tilbake hofteskaden som plaget han i forkant av turneringen. Bevegelsene var ikke i nærheten av det samme som tidligere i turneringen, noe som hindret han kraftig, og Querrey vant de to neste settene hele 6-1 i begge.

– Gjennom hele turneringen har jeg vært litt sår, men jeg har gjort mitt beste helt til siste slutt. Det er jeg stolt over. Det var åpenbart en mulighet. Jeg er lei meg for at det er over, sa Murray etter kampen.

Også i fjor slo Querrey ut den regjerende mesteren i turneringen. Da vant 29-åringen over Novak Djokovic. Amerikaneren var også i fjor i kvartfinalen i Wimbledon, men det er første gang i karrieren Querrey tar seg til en semifinale i en Grand Slam-turnering.

– Jeg er fortsatt litt sjokkert. Jeg var så glad for å få serven inn på det siste poenget. Jeg startet ikke på den beste måten, men fant rytmen etterhvert, sa Murray etter kampen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788