Ostapenko optimistisk: – Jeg spiller bedre og bedre | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ostapenko optimistisk: – Jeg spiller bedre og bedre | Tennis-Norge

Ostapenko optimistisk: – Jeg spiller bedre og bedre

Jelena Ostapenko vant finalen. Creative Commons.

Jelena Ostapenko fortsetter å imponere og tror at hun kan vinne sin andre strake Grand Slam-tittel.

Den latviske 20-åringen overrasket alle da hun gikk til topps i Roland Garros. Nå har Ostapenko tatt seg til kvartfinale i Wimbledon, og stortalentet har stor tro på at hun kan gå hele veien også i den engelske hovedstaden.

– Jeg synes at jeg spiller bedre for hver kamp som går, akkurat som i Roland Garros. Jeg håper at dette kan fortsette, sier Ostapenko, ifølge The Daily Mail.

Ostapenko møter veteranen Venus Williams. Med sine 37 år og 29 dager er den amerikanske jenta den eldste spilleren i en kvartfinale i Wimbledon siden Martina Navratilova i 1994.

Konta gir håp
Britiske Johanna Konta er den første britiske kvinnen som tar seg til kvartfinale på hjemmebane i Wimbledon siden 1984. 26-åringen har spilt meget solid så langt i turnering. Tirsdag venter Simona Halep, som med seier vil ta over førsteplassen på WTA-rankingen.

– Selvsagt har jeg drømt om å vinne en Grand Slam-turnering helt siden jeg var en liten jente. Men akkurat nå er jeg i en kvartfinale. Jeg møter en utrolig sterk motstander. Det er alt jeg tenker på, sier Konta, ifølge Express.

Garbine Muguruza, som mandag slo ut verdensener Angelique Kerber, nærmer seg å ta seg til finalen, akkurat som hun gjorde i 2015. Først må hun slå Svetlana Kuznetsova i kvartfinalen, men den russiske jenta har spilt svært solid i Wimbledon.

Kuznetsova har dermed klart å ta seg til kvartfinale i turneringen på gress for første gang på ti år. Da var tennisspilleren fra Russland bare 22 år. Nå er hun 32 år.

Outsidere
I den siste kvartfinalen finner vi kanskje de to største outsiderne. I denne kampen møttes nemlig Magdalena Rybarikova, nummer 87 i verden, og Coco Vandeweghe, nummer 25 i verden. Rybarikova har aldri tidligere vært i en kvartfinale i en Grand Slam-turnering, mens Vandeweghe har en gang tidligere vært i kvartfinale i Wimbledon.

Novak Djokovic og Adrian Mannarino skal spille den siste kampen i fjerde runde tirsdag. Duoen skulle egentlig spille mandag, men kampen ble utsatt, blant annet fordi Rafael Nadal og Gilles Müller brukte nærmere fem timer på sitt oppgjør.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...