Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Derfor viser ikke norsk TV Ruud i Miami

Casper Ruud vekker oppsikt internasjonalt, men norsk TV har ingen planer om å vise nordmannen enda.
Casper Ruud klar for turnering i Miami. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud vekker oppsikt internasjonalt, men norsk TV har ingen planer om å vise nordmannen enda.

Internasjonalt er tennis stort, og de fleste land viser mange av tennisturneringene på ATP-nivå. I Norge er det derimot nærmest umulig å se Ruuds kamper på norsk TV i store perioder av året.

Mellom Australian Open og ATP-turneringen i Estoril i mai har ikke de norske kanalene rettigheter til noen av turneringene. I 2016 viste kanalen C-More, som TV 2 eier, flere av turneringene, men denne kanalen er nå nedlagt.

– Kostnader
Dermed er det stille, og det ser ikke ut til at Ruuds kamp mot Yen-Hsun Lu blir vist på en norsk TV-kanal. Kostnadene er trolig grunnen til at nordmenn må ty til andre løsninger for å se Ruud.

– Dette er selvsagt et kostnadsspørsmål. Ting kan endre seg i framtiden, men akkurat nå har vi ikke planlagt noen større annonseringer på andre tennisrettigheter enn dette, sier medierådgiver i Discovery, som har rettighetene til alle Grand Slam-turneringene og enkelte ATP-turneringer, Lars Kvam, til Tennis-Norge.

NRK ser også muligheten i tennis, men heller ikke rikskringkasteren har noen planer om å investere noe særlig i tennis i nær fremtid.

– NRK ser på muligheter innen flere «mindre» idretter også tennis, men våre ressurser er begrenset. Det er svært spennende og utrolig artig hvor bra Ruud gjør det, og vi følger med på utviklingen. Vi kommer til å vurdere ATP-konkurranser framover, om ikke rettighetene er bundet opp, og pris er riktig,  sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, til Tennis-Norge.

– Så er TV mindre interessant som publiseringskanal. Det viktigste er at det blir tilgjengelig for interesserte enten det er nett, tv eller tv-spiller. Her er det også ulike rettighetsvarianter, sier Sundvor.

– Vi jakter videre
TV 2 viste som nevnt flere turneringer i fjor, blant annet Wimbledon og var også på jakt etter Grand Slam-rettighetene uten å vinne fram. De har ikke gitt opp tenniskamp enda.

– Casper Ruud er en av Norges mest spennende idrettsutøvere og det er naturlig nok også attraktivt å kunne følge hans fantastiske utviklingen videre gjennom TV-sendinger. Det krever en kombinasjon av tilgjengelige rettigheter, forutsigbarhet, kontinuitet, kvalitet og pris som det til nå har vært vanskelig for TV 2 å få til. Men vi jakter videre, vær trygg på det, sier sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til Tennis-Norge, og fortsetter:

– Mens vi venter på mulighetene for å sende Caspers kamper er TV 2 fast bestemt på å følge han med reportasjer, høydepunkter og nyhetsinnslag. Det så vi så sent som i går i sportsnyhetene på TV 2 klokken 21.25 med Roger Federer som snakker varmt om det norske supertalentet. Vi vil satse på Casper, uavhengig av om vi har rettighetene til kampene hans, så spesiell er denne gutten og denne historien. Vi merker også at interessen er stor blant seere og lesere. Klarer Norge å få et gjennombrudd i et verdensidrett som tennis vil det tar fullstendig av, sier Jansen Hagen.

Sammenlignet med andre land viser Norge svært lite tennis. En turnering som Davis Cup er stort i flere land i Europa. For eksempel land på samme nivå som Norge i turneringen viser hjemmekampene på TV, men det er trolig ikke en gang et alternativ i Norge enda.

Casper Ruuds kamp i første runde mot Lu kan for øvrig sees på TennisTV.com klokken 16.00 torsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788