Ruud med ny solid seier i Brasil

av | 28 februar, 2017 - 22:23 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud kjempet seg videre, men var solid i første runde av ATP 250-turneringen i Sao Paulo.

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud kjempet seg videre, men var solid i første runde av ATP 250-turneringen i Sao Paulo.
Etter den imponerende innsatsen i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro i forrige uke vil denne seieren ikke virke like stor, men for en uke siden hadde også dette vært en svært sterk seier. Det er viktig å minne på at dette fortsatt er 18-åringens kun fjerde seier på verdenstouren.
Avansementet gir han også 20 poeng på ATP-rankingen, og selv om det er lite sammenlignet med forrige ukes 180 poeng, har unggutten bare tatt mer poeng tre ganger i samme turnering: I Sevilla, Budapest og Rio. 20 poeng kan også gi en klatring på seks plasser opp til 127.-plass.
God kontroll
Innsatsen i forrige uke ga Ruud et byks på rankingen til 133.-plass. Dermed er han bedre rangert enn sin motstander i tirsdagens kamp, Akira Santillan, nummer 192 i verden. Den jevngamle japaneren har mesteparten av sine poeng fra seire i Futures-turneringer, men har også to semifinaler på Challenger-nivå.
Foran oppgjøret var det knyttet noe spenning til Ruud. Etter en strålende start på semifinalen mot Pablo Carreno Busta lørdag ble det fullstendig kollaps etter å ha tapt en matchball. Snarøya-gutten har selv uttalt at han ble nervøs og passiv.
Derfor var det ikke gitt at nordmannen skulle bare gå på banen å slå tilbake mot Santillan, men så skjedde. Ruud virket sulten og på fra starten av på grusen i Sao Paulo, men fikk det var litt fare på ferd ved noen anledninger etter små konsentrasjonsglipper.
Jevnt
Likevel gikk det ganske greit Ruuds vei. Kampen begynte på aller beste måte. Den tredoble norgesmesteren  brøt allerede på første forsøk og fulgte opp med et blankt servesett. Nordmannen hadde relativt god kontroll i resten av settet, men fikk noen breakballer i mot da han slappet av litt for mye.
Det andre settet ble mye jevnere. Santillian holdt servene sine i starten, og det tok tid før noen klarte å true hverandre skikkelig på den andres serve. Etter noen jevne games på Ruud serve, giret stortalentet opp på slutten, noe han tok med seg inn i japanerens servegames og på 4-4 avgjorde stjerneskuddet kampen. Ruud brøt til 5-4. Deretter fulgte han opp med godt servegame, og vant det andre settet 6-4.
I andre runde venter argentinske Federico Delbonis. 26-åringen er nummer 54 i verden og har på sitt beste vært nummer 33 i mai i 2016. Blant annet har Delbonis spilte de siste 13 Grand Slam-turneringens hovedrunde. Argentineren er sjueendeseedet i turneringen i Brasil. Kampen spilles tidligst klokken 21.00 onsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv