Argentina vant Davis Cup

av | 27 november, 2016 - 22:13 | Davis Cup, Internasjonalt

Argentina gikk for første gang i landets tennishistorie til topps i Davis Cup i en jevn finale mot Kroatia.

Argentina gikk for første gang i landets tennishistorie til topps i Davis Cup i en jevn finale mot Kroatia.
Det hele måtte avgjøres i den femte av kampene på Arena Zagreb i helgens Davis Cup-finale mellom Kroatia og Argentina.
Oppgjøret begynte med at Kroatias ener Marin Cilic slo Argentinas toer Federico Delbonis 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2, før Juan Martin Del Potro utlignet til 1-1 med 6-4, 6-7 (6-8), 6-3, 7-5 mot Ivo Karlovic fredag. I lørdagens doublekamp var Cilic og Ivan Dodig bedre enn Del Potro og Leonardo Mayer med 7-6 (7-2), 7-6 (7-4), 6-3.
Dermed kunne Cilic avgjøre oppgjøret i Kroatias favør i søndagens første kamp mot Argentinas ener, Del Potro, men sølvinneren fra OL ville det annerledes. Del Potro åpnet kampen dårlig med 6-7 (4-7), 2-6 i de to sett settene, før han viste glimrende mental styrke og slo tilbake med 7-5, 6-4, 6-3.
Det betød at det var opp til landets toere å avgjøre kampen. I det femte oppgjøret var det liten tvil. Delbonis spilte en mye bedre kamp enn Karlovic. Argentineren vant 6-3, 6-4, 6-2 og sikret Argentinas første Davis Cup-tittel.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv