Unike Ruud en av få som har nådd finale på samme alder

av | 10 september, 2016 - 16:25 | Casper Ruud, Norsk

Ytterst få har klart bragden Casper Ruud sto for fredag. Kun rundt 34 spillere har tatt seg til Challenger-finale like ung som nordmannen.

Ytterst få har klart bragden Casper Ruud sto for fredag. Kun rundt 34 spillere har tatt seg til Challenger-finale like ung som nordmannen.
Ifølge tallknuseren innenfor tennis, Jeff Sackmann, har bare 24 forskjellige spillere vunnet en ATP Challenger-turnering som 16- eller 17-åring. Ytterligere ti spillere har nådd finalen.
https://twitter.com/tennisabstract/status/774472844361265156
 
Opp mot de beste
Ta for eksempel verdensener Novak Djokovic. Serberen var sjanseløs i sin første ATP Challenger-turnering, riktig nok som 16-åring. Samme dag som han ble 17 år gikk han til topps i sin første Challenger-turnering. Verdenstoer Andy Murray måtte ha flere forsøk på i det hele tatt å nå en hovedrunde i en ATP Challenger. Briten vant ikke før han var 18 år gammel.
Til sammenligning i nyere tid kom Nick Kyrgios først til semifinale, for så å vinne en Challenger-turnering i sine to første deltakelser, bare noen måneder før han ble 18 år. Det ga han plass i French Open noen måneder etter 18-årsdagen.
I 2016 var unggutten Denis Shapovalova (17) nære ved å ta seg til finalen i Drummondville Challenger, men ble slått ut i semifinalen.
Ranking
Som tapende finalist vil nordmannen klatre til rundt 322.-plass på verdensrankingen. Skulle det bli finaleseier kommer han til å være rundt nummer 278 på seniorrankingen. Et kraftig byks fra hans nåværende 450.-plass.
På rundt samme tidspunkt i Djokovics karriere, var tennisstjernern ranket som nummer 171 i verden. Murray var bare nummer 537. Tennislegenden Roger Federer hadde ikke fått sin gjennombrudd og var nummer 704 med 19 poeng.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv