Ruud tok sin 18. seier på rad

av | 13 september, 2016 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud fortsatte å vise storform da han tok seg videre til andre runde av ATP Challenger-turneringen i Szczecin, og sikret sin 18. seier på rad.

Casper Ruud tar steg etter steg. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud tar steg etter steg. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.


Casper Ruud fortsatte å vise storform da han tok seg videre til andre runde av ATP Challenger-turneringen i Szczecin, og sikret sin 18. seier på rad.
Den norske 17-åringen virker nærmest uslåelig for øyeblikket. Siden Futures-turneringen i Finland i starten av august, har ikke nordmannen tapt en eneste kamp.
I Finland gikk Ruud nemlig helt til topps og vant alle sine fem kamper. Det samme gjorde Snarøya-gutten i NM senere i august. Med sju knallsterke seire i ATP Challenger-turneringen i Spania, ble den utrolige rekken utvidet til 17 kamper. Med en ny seier i første runde av turneringen i Polen, ble en kamp til lagt på lista.
Solid kamp
På motsatt banehalvdel tirsdag sto Edoardo Eremin. Ruud viste at de sterke prestasjonene i forrige uke med blant annet turneringsseier og seier mot nummer 75 i verden, Inigo Cervantes, ikke bare var noe blaff.
Ruud begynte svært sterkt i det første settet mot Eremin. Stortalentet fra Norge brøt på sitt første og eneste forsøk i sett nummer én. Riktig nok måtte unggutten redde fem breakballer, men det gjorde han på mesterlig vis og sikret 6-3 i det første settet.
I det andre settet var Ruud igjen solid. Stjerneskuddet måtte denne gangen ha flere breakballer for å sikre seg settseieren, men hadde også muligheten til å bryte en andre gang. Selv klarte Ruud og avverge Eremins eneste breakforsøk, og vant kampen med 6-4 i det siste settet.
-Det var en bra match. Nå har jeg jo blitt høyere ranket enn han jeg møter i dag, men jeg klarer å gå ut med full intensitet. Han var ingen dårlig spiller, men marginene var på min side, sa Ruud til NRK.
Dårligere rangert
Etter Ruuds bragd i forrige uke, er faktisk motstander Eremin dårligere rangert enn nordmannen. 22-åringen fra Italia er nummer 333 i verden, mens Ruud har kommet seg opp på 274.-plass.
I andre runde venter derimot tøffere motstand igjen i en ny italiener, Marco Cecchinato. 22-åringen er nummer 149 i verden og har på sitt beste vært nummer 82. Den italienske tennisspilleren røk i andre runde i en Challenger-turnering i forrige uke, men var i uken før det i finalen i Como Challenger. I juni fikk han årets eneste turneringsseier i Milan Challenger.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Nordmenn i utlandet Uke 7

Nordmenn i utlandet Uke 7

Verken Viktor Durasovic eller Leyton Rivera klarte å kvalifisere seg inn i turneringer denne uken.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv