Ruud med sensasjonell finaleplass: – Hadde ikke trodd at jeg skulle stå i finalen

av | 9 september, 2016 - 23:54 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud tok seg til finale i sin aller første ATP Challenger-turnering etter å ha slått Pedro Cachin i semifinalen.

Casper Ruuds eventyr fortsetter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruuds eventyr fortsetter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes


Casper Ruud tok seg til finale i sin aller første ATP Challenger-turnering etter å ha slått Pedro Cachin i semifinalen.
Den norske 17-åringen er dermed sikret hele 55 poeng på ATP-rankingen, pluss fem poeng fra kvalifiseringen. Vinner han finalen, vil Ruud få 90 poeng, i tillegg til poengene fra kvalifiseringen. Snarøya-gutten er også sikret nærmere 30 000 kroner i premierpenger. Kun 12 spillere har klart det samme på første forsøk siden 2000.
-Jeg er nesten litt tom for ord selv. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle stå i finalen før jeg reiste hit, men slik er tennisen. Det handler mye om dagsform. Det har begynt å synke inn nå og kommer nok til å gjøre det enda mer over natten, sier Ruud til Tennis-Norge.
Som tapende finalist vil nordmannen klatre til rundt 322.-plass på verdensrankingen. Skulle det bli finaleseier kommer han til å være rundt nummer 278 på seniorrankingen. Et kraftig byks fra hans nåværende 450.-plass.
I finalen venter Taro Daniel. Japaneren er tredjeseedet i turneringen og nummer 101 på rankingen. På sitt beste har 23-åringen vært nummer 85 i verden og har kommet til hovedrunden i alle årets Grand Slam-turneringer, utenom US Open. I Roland Garros gikk han til andre runde. Daniel står også med en Challenger-seier i år, og kom til semifinalen i en turnering av samme type i forrige uke.
-Det blir gøy, vi er de to siste spillerne i turneringen, sier Ruud.
Fantastisk kamp
Det første settet begynte på verst tenkelig vis for norgesmesteren. Den argentinske motstanderen holdt serve og klarte å bryte på Ruuds første servegame. Selv om nordmannen hadde fire muligheter til å bryte tilbake, klarte ikke Ruud å gjøre det, og tapte det første settet 4-6.
-Jeg vet at jeg er sterk mentalt. Jeg tenker hvert poeng om gangen, og da vet jeg at motstanderen faller sammen til slutt. Det mentale er en styrke jeg er glad for å kunne bruke som en del av spillet mitt, sier Ruud.
I det andre settet holdt Ruud sitt første servegame, og var nære ved å bryte på Cachins første forsøk. Unggutten fikk en breakball, men nok en gang reddet Cachin forsøket. På 3-2 fikk Ruud en ny mulighet til å bryte, og denne gangen gikk det. Den norske tennisspilleren tok det nødvendige gamet og gikk opp i 4-2. Det holdt til å vinne settet, og det gikk til et tredje sett med 6-3 i sett nummer to.
Både Ruud og Cachin holdt serven på sine første servegame i det tredje settet, men på 1-1 kom det som skulle vise seg å bli avgjørende. En lang ballveksling på 40-30 til Ruud, endte med at Cachin sendte ballen utenfor og det norske stortalentet gikk opp i 2-1 med egen serve. Det fortsatt bra, og nordmannen brøt igjen til 4-1. Cachin brøt tilbake til 2-4, men Ruud beholdt roen og vant 6-2.
-Det siste settet er nok det beste jeg har gjort i hele år, sier Ruud.
Sterk motstander
Cachin er ranket som nummer 296 i verden, men på sitt beste har han vært nummer 166. Den plasseringen fikk argentineren etter sitt definitive gjennombrudd med seier i fjorårets ATP Challenger i Sevilla. Siden har 21-åringen ikke vunnet noen turneringer, og sto med fire tap på rad før konkurransen i den spanske byen denne uken.
Cachin var likevel den svakeste motstanderen Ruud har møtt i hovedrunden i Sevilla. Både Daniel Sanz, Andrej Martin og Inigo Cervantes var bedre rangert. Spesielt seirene mot Martin, nummer 124 i verden, og Cervantes, nmmer 75 i verden, var svært imponerende, selv om Ruud viste i semifinalen at han har nerver av stål.
-Det har vært tøff motstand. Alle har hatt forskjellig spillestil og spilt stabilt. Når man ser kampen på stream, får man ikke alltid inntrykk av hvor raskt det går. Det går utrolig raskt, og man må være klar for hver ball, sier Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv