Søt revansj for Muguruza mot Williams i Paris

av | 4 juni, 2016 - 19:05 | French Open, Grand Slam, Internasjonalt

Garbine Muguruza tapte Wimbledon-finalen i fjor mot Serena Williams. Lørdag sto hun i mot presset fra verdenseneren og tok sin første Grand Slam-tittel. Hun vant French Open-tittelen i strake sett 7-5, 6-4.

Garbine Muguruza tapte Wimbledon-finalen i fjor mot Serena Williams. Lørdag sto hun i mot presset fra verdenseneren og tok sin første Grand Slam-tittel. Hun vant French Open-tittelen i strake sett 7-5, 6-4.

I en meget velspilt finale var det 22-åringen fra Spania som trakk det lengste strået. Det var en bestemt Muguruza som tok tak i matchen fra starten. Hun brøt Serena på stillingen 2-2, men ble brutt tilbake like etter. Williams så ut til å fått matchen i sitt spor på stillingen 5-4, men Muguruza ville det annerledes. Hun brøt Williams med en mesterlig forehand etter et lengre game på 5-5. 22-åringen servet hjem settet etter å ha reddet to breakballer.
Andre settet fortsatte i samme spor. En frustrert Williams kom aldri skikkelig inn i matchen. Muguruza var den som dikterte grunnlinje-duellene og holdt sin amerikanske motstander langt bak i banen. Williams nektet likevel å gi opp, og reddet fire matchballer på mesterlig vis på stillingen 5-3.
Muguruza viste ikke noe som helst tegn på nerver når hun skulle serve for sin største tittel noensinne. Hun kom kjapt opp på 40-0, og avsluttet det hele med stil. En perfekt backhand lobb landet akkurat over hodet på Williams. En tårevåt Muguruza skrøt av sin motstander etter seieren.
– Jeg er veldig glad! Å spille Grand Slam-finale mot en av de beste spillerne i verden er den perfekte finalen. Jeg klarer ikke uttrykke med ord hva denne dagen betyr for meg. Jeg vil veldig gjerne gratulere Serena, en av de beste tennisspillerne i verden. Jeg vil også si takk til laget, treneren min og familien min. Jeg har vokst opp å spille på grus, så for Spania og meg er dette fantastisk, sa Muguruza.
Skrevet av Runar Hansson.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv