Sørvald ser endelig resultater av Tennisskolen

av | 16 juni, 2016 - 04:00 | Norsk

Sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, gleder seg over utbyttet norsk tennis har fått av satsningen på tennisskolen de siste årene.

2016-05-26 02.07.32-1

Øivind Sørvald ser lyst på fremtiden for norsk tennis. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.


Sportssjef i Norges Tennisforbund (NTF), Øivind Sørvald, gleder seg over utbyttet norsk tennis har fått av satsningen på Tennisskolen de siste årene.
Sørvald var en av dem som sto bak Tennisskolen da han kom inn i tennisforbundet i 2008. Sportssjefen mener man endelig begynner å se resultatene fra prosjektet han har bidratt til fra starten av.
-Dette er det sjuende året med Tennisskolen, og det man ser er at alt man tenker tar tre år, tar sju til ti år. Det første vi begynte med var Tennisskolen. Det begynnner vi å se resultatet av nå. De som begynte i 2008-2009 med rød, oransje og grønne baller, ser man at kanskje har begynt å bli bedre spillere, og flere barn har begynte å spille tennis, sier Sørvald til Tennis-Norge.
-Må lære det riktig
Norge har trolig aldri hatt flere gode juniorer og spillere på Tennis Europe-rankingene. Sørvald mener på langt nær at Tennisskolen er årsaken til det, men mener den har lagt et viktig fundament.
-Det er flere ting som spiller inn. Det er mange, som kommer nå, som har vært med på Tennisskolen, men også mange som har gode klubber, som lager gode miljøer. Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen, for eksempel, har vært en del av et fantastisk miljø på jentesiden i Furuset, og de har gjort en god jobb i flere i år, påpeker Sørvald.
Den verdenskjente videoanalytikeren er derimot fornøyd med hvordan klubbene rundt omkring i landet har tatt til seg Tennisskolen.
-I tennis må man lære seg tennis på den riktige måten. Man kan ikke begynne å spille tennis hvordan man vil, det er er noe du må ha på plass først. Jeg synes at vi har sett at det er mer forståelse rundt hvilke faktorer som du begynner med, og hva som kommer som nummer to. Da tror jeg rødt, oransje og grønn har vært med på det, sier Sørvald.
-Positivt
Etter at Christian Ruud herjet på 90-tallet og var på det beste nummer 39 i verden, har det gått trått for norsk tennis. Jan Frode Andersen var nærmest noe stort, men kom aldri inn topp 100 i verden. På herresiden har ingen kvalifisert seg for en ATP-turnering siden Erling Tveit gjorde det i 2007. Nå ser det lysere ut for norsk tennis.
-Totalt ser det positivt ut, i motsetning til for fem til seks år siden. Da var det få som satset, men nå er det flere og flere som gjør det, og har et ønske om å satse. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan få spillere topp 100 i verden, Bulgaria klarer det, så jeg er helt sikker på at vi får det til, avslutter Sørvald.
 

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv