Sharapova utestenges i to år

av | 8 juni, 2016 - 18:20 | Internasjonalt

Maria Sharapova blir utestengt fra all idrett i to år etter å ha testet positivt på stoffet meldonium tidligere i år.

Maria Sharapova blir utestengt fra all idrett i to år etter å ha testet positivt på stoffet meldonium tidligere i år.
Det er Det internasjonale tennisforbundet (ITF) som melder om utestengelsen. Den russiske tennisstjernen ble dopingtestet etter kvartfinalen i Australian Open i 2016, og den viste spor av meldonium.
-Det var ikke tilsiktet fra Sharapova å bruke stoffet etter 1. januar. Likevel har hun hele ansvaret for overtredelsen, og det er en svært stor feil å ikke sjekke om stoff hun bruker er blitt ulovlig, konkluderer ITF.
Anker
Meldonium ble forbudt 1. januar. Stoffet har Sharapova brukt siden 2006, men ettersom hun innrømmet bruken av stoffet, har ITF vist ingen nåde og utestengt henne. Siste ord er derimot ikke sagt, for Sharapova har anket dommen.
-Utvalget konkluderte korrekt at jeg ikke brøt antidopingreglene med vilje, derfor kan jeg ikke akseptere den urettferdig hard toårssuspensjonen, skriver Sharapova på sin Facebook-side.
Flere russiske utøvere har testet positivt for stoffet etter at det ble ulovlig, men mange har sluppet unna straff. Det gjelder ikke Sharapova.
Innrømmet
29-åringen innrømmet raskt å ha brukt stoffet. Hun mottok listen over nye forbudte stoffer i desember, men valgte å ikke se på den. Det får store konsekvenser for russeren. Hun er utestengt i to år, og har fått resultatene fra Australian Open strøket.
-Hvis hun ikke hadde skjult bruken av stoffet for antidopingmyndighetene, støtteapparatet og leger, men søkt råd, ville dette vært unngått, skrev ITF.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv