-Padeltennis kan bli vår nye ballbinge

av | 14 juni, 2016 - 11:55 | Norsk

Norges Tennisforbund (NTF) har trykket paddle tennis til sitt bryst, og generalsekretær Alexander Kjær tror den nye formen for tennis kan gi samme effekt som bingen hadde for fotballen.

Norges Tennisforbund (NTF) har trykket padeltennis til sitt bryst, og generalsekretær Alexander Kjær tror den nye formen for tennis kan gi samme effekt som ballbingen hadde for fotballen.

Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Alexander Kjær har stor tro på padeltennisprosjektet. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.


På Tennistinget i oktober 2015 vedtok man at padeltennis skulle inntas i NTF. Før formen for tennis ble offisielt inntatt, måtte det også godkjennes i Norges Idrettsforbund (NIF). Nylig ble vedtaket fra tinget godkjent i NIF, og NTF er blitt ansvarlig for paddle tennis i Norge.
-Jeg håper dette kan være en fin breddeaktivitet, kanskje vår nye ballbinge, sier generalsekretær Kjær til Tennis-Norge.
Hva?
En bane som brukes i padeltennis er mye mindre enn en vanlig tennisbane, noe som gjør at den tar mindre plass. Det er enklere å holde en ballveksling gående, ettersom man ikke trenger å løpe etter ballen på samme måte som i tradisjonell tennis. I tillegg er racketene i utgangspunktet noe annerledes enn i tennis.
Miniatyrutgaven av tennis er allerede blitt svært populært i andre land. I blant annet Sverige, Spania, Danmark og USA er det vanlig å drive med paddle tennis.
-Vi har sett at etter flere har prøvd paddle tennis i Sverige og Spania, er det flere i Norge som vil prøve paddle tennis ut, sier Kjær.
Langt tilbake
Paddle tennis har fått en oppblomstring de siste årene, men kan spores helt tilbake på begynnelsen av 1900-tallet. Da skal det ha blitt spilt på Manhattan i USA.
I 1923 ble i USA opprettet et eget forbund for padeltennis og i 1941 ble idretten drevet i nesten 500 byer i landet. Padeltennis har en stolt tradisjon på andre siden av Atlanterhavet.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv