Konta er britenes håp på kvinnesiden i Wimbledon

av | 30 juni, 2016 - 07:24 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Storbritannia har i lang tid slitt med tennisen på damesiden, men i år har hjemmepublikummet fått et håp igjen. Johanna Konta er en av turneringens store outsidere.

Storbritannia har i lang tid slitt med tennisen på damesiden, men i år har hjemmepublikummet fått et håp igjen. Johanna Konta er en av turneringens store outsidere.
Konta, som tok seg enkelt videre fra første runde, er den første britiske kvinnen til å bli seedet i Wimbledon siden Jo Durie i 1984. Briten har hatt en god utvikling i 2016 og har klatret fra 49.-plass til 19.-plass på verdensrankingen.
-Jeg har jobbet hardt hele livet, helt siden jeg var åtte år, for å bli så god som mulig i tennis, sa Konta etter onsdagens seier mot Monica Puig.
Slitt i Wimbledon
Selv om britene rankingmessig har fått et nytt hjemmehåp i Konta, sitter det nok langt inne for publikummet i London å tro at 25-åringen skal ta seg veldig langt. I alle de fire foregående utgavene av Grand Slam-turnering har hun reist slukøret hjem etter tap allerede i første runde.
Mot Puig onsdag endte ting helt annerledes for Konta. Kanskje det endelig har løsnet for jenta som representerte Australia fram til 2012, og Storbritannia kan få en Andy Murray på damesiden også?
-Jeg er veldig takknemlig for de erfaringene jeg har fått på kort tid. Jeg er veldig takknemlig for det og nyter det. De forrige årene hadde jeg tapt i første runde, da møtte jeg noen veldig gode spillere. Jeg har alltid sagt at jeg tror på å tilegne meg erfaring, og jeg er sikker på om at jeg ikke hadde de erfaringene, ville jeg ikke vært i stand til å håndtere det jeg gjorde i dag, sa Konta.
Møter Bouchard
Allerede torsdag skal briten i aksjon igjen. Da venter stjerneskuddet Eugenie Bouchard, som slo igjennom med finaleplass i Wimbledon i 2014. Siden har det derimot vært stille fra den canadiske jenta, og French Open mistet hun med skade.
-Jeg vet at hun kommer til å få med seg hjemmepublikummet, så jeg er klar til å takle det. Jeg ønsker bare å spille god tennis og nyte en ny kamp i Wimbledon, sa Bouchard.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv