Helgø for anspent i Grand Slam-debuten

av | 2 juni, 2016 - 15:01 | French Open, Grand Slam, Malene Helgø, Norsk

Malene Helgø røk ut i første runde i både single- og doubleturneringen for juniorer i French Open, men reiser fra Paris med en god opplevelse i bagasjen.

Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Malene Helgø reiser hjem med gode erfaringer. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.


Malene Helgø røk ut i første runde i både single- og doubleturneringen for juniorer i French Open-debuten, men reiser fra Paris med en god opplevelse i bagasjen.
Norgesmesteren deltok for første gang i en Grand Slam-turnering denne uken. Resultatmessig gikk det ikke helt veien. Tross en flott start i singlekampen med 7-6-seier i første sett, ble det exit allerede i første runde mot Mai Hontama etter 2-6, 2-6 i de påfølgende settene. Helgø hadde for stor lyst til å gjøre det bra.
-Jeg spilte bra i første settet. Så kom det et regnavbrudd, og jeg klarte ikke å finne tilbake til det samme spillet. Jeg hadde veldig lyst til å gjøre det bra i andre og tredje sett, og holdt litt hardere i racketen, men det beste hadde vært å være avslappet. Jeg ble litt for anspent, sier Helgø til Tennis-Norge.
Mersmak
16-åringen depper ikke særlig over at returen til Norge kommer snarere enn ønsket. Hun tar med seg mange gode erfaringer fra debuten i Grand Slam-sammenheng.
-En Grand Slam på juniornivå er noe helt annet enn en vanlig juniorturnering. Det er et helt annet trøkk når du går inn på banen, en helt annen setting. Det har vært dritgøy og gir absolutt mersmak, sier Helgø.
Furuset-jenta får muligheten til å revansjere seg i Wimbledon allerede i slutten av juni. Hun har ingenting i mot at gressturneringen i London kommer tett på Roland Garros.
-Nå vet jeg hvordan det er å spille en Grand Slam, og jeg vet hvordan jeg skal takle det bedre. Jeg gleder meg veldig til å prøve meg på gress og ser optimistisk på Wimbledon, sier Helgø.
På vei opp igjen
I månedene før French Open hadde Helgø en periode der hun slet med å finne rytmen i spillet sitt, noe som fikk utover henne mentalt. Nå mener talentet at hun har kommet over den dårlige perioden.
-Jeg hadde en dårlig periode før French Open, men det løsnet rett før turneringen. Hadde jeg fått enda flere kamper etter at det løsnet før French Open begynte, tror jeg det kunne gått enda bedre der, sier Helgø.
Fram mot juniorutgaven av Wimbledon skal Helgø først spille lag-NM for Furuset. Hun reiser til London allerede to uker før gressturneringen for å venne seg til underlaget. I England venter en uke med trening og en Grade 1-turnering i Roehampton før Wimbledon starter.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv