Eventyret Willis kan overraske igjen

av | 27 juni, 2016 - 07:51 | Internasjonalt, Wimbledon

Marcus Willis er dårligere rangert en Casper Ruud, men klarte likevel å kvalifisere seg til første runde i Wimbledon. Nå ønsker briten å fortsette og sjokkere i hovedturneringen.

Marcus Willis er dårligere rangert en Casper Ruud, men klarte likevel å kvalifisere seg til første runde i Wimbledon. Nå ønsker briten å fortsette og sjokkere i hovedturneringen.
25-åringen er bare rangert på 706.-plass på verdensrankingen, og har på sitt beste vært nummer 322 i 2014. Det hindret ikke den relativt ukjente tennisspilleren i å benytte sjansen da han vant wildcard til kvalifiseringen gjennom en turnering før Grand Slam-turneringen.
På rekke og rad slo han ut langt bedre rangerte spillere, og sjokkerte det britiske hjemmepublikumet med å ta seg helskinnet gjennom hele kvalifiseringen. Yuchi Sugita (99 på ATP-rankingen), Andrey Rublev (203) og Danill Medvedev (228) ble alle slått ut.
-Det har ikke sunket inn enda. Jeg er utrolig glad. Jeg har alltid trodd på meg selv, og trodd at jeg kunne spille virkelig god tennis. Jeg har jobbet hardt og kommet i god form, sa Willis, ifølge ATP.
Berankis i første runde
I første runde er det på ingen måte umulig at han kan stå for en ny overraskelse. Der møter han Ricardas Berankis fra Litauen, ranket som nummer 53 i verden, og på gress har ofte høye spillere med kraftfulle server en fordel. Mot den 175 centimeter høye 26-åringen kan absolutt Willis på 191 skape en overraskelse.
-Jeg hadde ikke tapt en kamp i den tyske og franske ligaen, så jeg trodde kvalifiseringen skulle gå bra, og at jeg ikke ville dumme meg ut. Jeg trodde ikke jeg ville kvalifisere meg for turneringen, likevel. Jeg har røket ut i første kvalifiseringsrunde tre ganger tidligere, sa Willis.
Å komme til første runde i en turnering, trenger ikke alltid å høres like stort ut, men da man kom med i kvalifiseringsturneringen til kvalifiseringen i Wimbledon på grunn av at en spiller trakk seg i siste liten, er de 30.000 dollarene Willis får i premierepenger av stor betydning. For en spiller som er vant til å få premiepenger som dekker oppholdet, betyr 250 000 kroner ganske mye.
-Det er selvsagt den største lønningen jeg har fått. Jeg kan betale noen kredittkort jeg har brukt til å finansiere karrieren min de siste årene. Det er flott, men jeg er ikke her for pengene. Jeg spiller fordi jeg elsker å konkurrere, sa Willis.
Skulle legge opp
Den utrolige historien er enda ikke over. For bare fire til fem måneder siden vurderte Willis å gi opp tennisen. Skadene var mange og pengene strakk egentlig ikke til, men så traff han sin kjæreste, som fikk briten på andre tanker.
-Jeg var overbevist om at jeg skulle dra til USA for å bli trener. Jeg hadde til og med begynte å finne ut om hvordan jeg kunne få visum. Så møtte jeg ei jente, Jennifer (Bate), som i grunn sa at jeg var en idiot, og at jeg burde fortsette. Jeg er veldig takknemlig overfor henne. Det hele er bare surrealistisk, sier Willis.
Om Willis skulle klare det alle tror er umulig i den britiske gressturneringen med de stolte tradisjonene mot Berankis mandag, møter han høyest trolig selveste Roger Federer i andre runde. Alle eventyr ender vel lykkelig?

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv