Djokovic sikret endelig sin første French Open-tittel

av | 5 juni, 2016 - 18:18 | French Open, Grand Slam, Internasjonalt

Novak Djokovic sto med elleve Gran Slam-titler, men ingen fra Paris før finalen i Frankrike. Søndag sikret verdenseneren seg sitt første trofé fra den franske hovedstaden etter seier over Andy Murray.

Novak Djokovic sto med elleve Gran Slam-titler, men ingen fra Paris før finalen i Frankrike. Søndag sikret verdenseneren seg sitt første trofé fra den franske hovedstaden etter seier over Andy Murray.
Verdens to beste tennisspillere møttes til prestisjeduell i finalen av Roland Garros. Ingen hadde vunnet grusturneringen i Frankrike tidligere. Djokovic sto med tre finaletap, mens Murray aldri tidligere hadde vært i finalen.
Djokovic var også i fjor i finalen. Da trodde alle at serberen skulle slå Stanislas Wawrinka, men ble sjokkert av sveitseren og tapte kampen. Mot Murray holdt 29-åringen nervene i sjakk og sikret seg Grand Slam-trofeet han manglet i premieskapet sitt.
-Det er et veldig spesielt øyeblikk, kanskje det aller beste i hele karrieren. Det aller viktigste for meg er at jeg til slutt kunne tegne et hjerte på banen etter seieren, sa Djokovic.
Begynte dårlig
Djokovic begynte derimot finalen dårlig. Murray spilte glimrende tennis i det første settet. Etter å ha blitt brutt av motstanderen i det første gamet, fulgte briten opp med fire strake games. Det var mer enn nok til å sikre settseier 6-3.
I det andre settet snudde det. Murray brukte mye krefter i første settet, selv om han vant det. Djokovic sendte verdenstoeren ut på mange løpeturer. I det andre settet fortsatte han med det, i tillegg til at han hevet spillet sitt betraktelig. Djokovic knuste Murray 6-1.
-Det var en glede å spille mot i dag. Takk for de fine ordene, og jeg er sikker på at vi kommer til å se deg med trofeer i fremtiden, sa Djokovic.
Dominerte
Dominansen fra det andre settet fortsatt i det tredje settet. Murray så sliten ut og gjorde flere enkle feil, mens Djokovic fortsatte å kontrollere kampen med sitt flotte tennisspill. Også det tredje settet vant Djokovic relativt enkelt 6-2.
Det fjerde settet så ut til å bli en triumfferd til sin første French Open-tittel for Djokovic. Den sterke serberen fortsatte det glitrende spillet og ledet 1-5, men Murray ga seg ikke. Briten reduserte til 4-5, men Djokovic fikk servet seg inn til 6-4 og kunne strekke hendene over hodet å juble for seieren i Paris.
Dermed setter Djokovic seg i posisjon til å bli den første siden Rod Laver i 1969 til å fullføre Grand Slam, altså å vinne alle de fire store turneringene i samme kalenderår. I 2015 var det kun tapet i French Open som hindret Djokovic i å gjøre det. Han har også vunnet fire de fire siste Grand Slam-turneringene.
-Dette er Novaks dag. Det er helt utrolig hva han har oppnådd de siste tolv månendene. Det han har oppnådd er helt fantastisk. Det skjer veldig sjeldent, og det er trolig lenge til det skjer igjen, selv om det suger å tape kampen, sa Murray.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv